Ve Altılı Masa için kritik gün…

Ve Altılı Masa için kritik gün…

Altılı Masa, cumhurbaşkanı adayını bugün Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda belirleyecek.

Siyasette aday tartışmaları sürerken gözler 6'lı Masa'nın adayına çevrildi. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını belirleyeceği kritik toplantı öncesinde, İYİ Part iGenel Başkanı Meral Akşener'den "Bazen apoletlerden vazgeçmek gerekir" açıklaması geldi. 

İYİ Parti'nin 28 Şubat tarihinde yaptığı toplantıda partililerin büyük çoğunluğunun CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yönelik çekinceleri dile getirilmişti. Aynı çekincelerin deprem bölgesinde de görüldüğünü vurgulayan partililer, deprem sonrası şekillenen siyasi tablonun ve adayla ilgili halkın tercihinin ortaya konulması için anket ya da hızlı bir ölçüm yapılmasının doğru olacağını dile getirmişlerdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise adayın belirleneceği kritik toplantı öncesinde bir grup gazeteci ile bir araya geldi.

Adayın isminin toplantının ardından açıklanmayacağı ifade ederek "Nasıl ki Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini liderler olarak belirledik ama açıklaması için bir tarih verdik. Anayasa metni ile ilgili olarak da benzer bir yol izledik. Burada da benzer bir durum olur. Adayı belirleriz ve açıklamak için de ileri bir tarih belirleriz..." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, önceki gün katıldığı bir televizyon programında, Altılı Masa’nın kendisini aday gösterilmesi halinde tutumunun ne olacağı sorusu üzerine, "Altılı Masa beni aday gösterirse bu benim için görevdir" yanıtını vermişti.

HABERE YORUM KAT