Almanya'yı sarsan olay! 14 yaşındaki Ece okul yolunda öldürüldü

Almanya'yı sarsan olay! 14 yaşındaki Ece okul yolunda öldürüldü

Illerkirchberg kasabasında sabah erken saatlerde gerçekleşen vahşi saldırı, yalnızca Almanya'da değil dünya çapında yankı buldu. 14 yaşındaki Türk kızı evinden çıkarken, ailesi çocuklarının bir daha eve dönmeyeceğinden habersizdi.

Almanya'nın güneyindeki yaklaşık 5 bin nüfusa sahip Illerkirchberg kasabası. Ece Sarıgül ve en yakın arkadaşı Nerea, Pazartesi günü sabahın erken saatlerinde okullarına gitmek için yola koyuldu. Öğrenciler Ulm kenti yakınlarındaki kasabada okula doğru doğru yürürken, saatler 07.20'yi gösteriyordu.

Kız çocukları okul yolundaki trafik ışıklarına yaklaştı, bu sırada bir cani tarafından izlendiklerinden habersizlerdi. Eli bıçaklı cani çocuklara yaklaştı, önce eliyle vurdu. Ardından 14 yaşındaki Ece Sarıgül'ü bıçakladı, vahşeti izleyen arkadaşı Nerea'ya da bıçak darbeleri savurdu. Bir görgü tanığı, okula giden yolda trafik lambası yakınından bağrışlar duyduğunu, gidip olay yerine baktığında bir kız çocuğunu kanlar içinde yatarken gördüğünü söyledi. Görgü tanığının aktardığına göre, yerde yatan kız çocuğu karnından yaralıydı. Bilincini kaybetmiş haldeki diğer kız çocuğu da yine karın çevresinden saldırıya uğramıştı.

Hemen polis ve ambulans arandı, ekipler dakikalar içinde olay yerine geldi. 14 yaşındaki Ece olay yerinde hayata döndürüldü ancak kaldırıldığı hastanede doktorların tüm çabasına rağmen yaşamını yitirdi. Ağır yaralı arkadaşı Nerea da aynı hastanede tedavi altına alındı. Yaralının hayati tehlikesi bulunmuyor. 13 yaşındaki ağır yaralı Nerea, arkadaşı Ece'nin öldüğünü öğrendi ve başsavcılık yetkililerinin verdiği bilgiye göre psikolojik olarak da zor bir durumda.

HABERE YORUM KAT