Almanya’ya Ukrayna‘dan 100 binden fazla sığınmacı gelebilir

Almanya’ya Ukrayna‘dan 100 binden fazla sığınmacı gelebilir

Almanya Federal Göç ve Mülteciler Dairesi ülkeye 100 binden fazla Ukraynalının gelmesini bekliyor. Rus işgalinin başladığı günden beri 350 bin Ukraynalının Polonya sınırından geçtiği bildiriliyor.

Almanya Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF) Rus işgali nedeniyle Ukrayna'dan kaçanların sayısının yüksek olmasına rağmen Almanya'ya büyük bir göç dalgası beklemediğini açıkladı.

Bir BAMF yetkilisi Alman Yazı İşleri Ağı'na (RND) verdiği demeçte, Polonya ve Romanya'ya işaret ederek, "Ukrayna'ya komşu ülkelerin sığınmacıları kabul etmekte istekli olması, savaştan kaçan sığınmacıların büyük bir bölümünün bu ülkelerde kalkacağına işaret ediyor" dedi.

Alman Şehirler ve Belediyeler Birliği Genel Müdürü Gerd Landsberg de Handelsblatt gazetesine yaptığı açıklamada, "Yakın zamanda Almanya'ya 100 binden fazla sığınmacı gelebilir" ifadelerini kullandı.

Federal Göç ve Mülteciler Dairesi yetkilisi şu ana kadar Almanya'ya Ukrayna'dan az sayıda sığınmacı geldiğini ve bu kişilerin çoğunun da Almanya'da akrabaları olduğunu belirtti. Almanya'da 235 bin Rus ve 135 bin Ukrayna vatandaşının yaşadığı belirtiliyor.

 

Haberin tamamını DW Türkçe 'den okuyabilirsiniz

HABERE YORUM KAT