"Almanya'ya nasıl kaçak gidilir?" sorusuna yanıt arayan Türkler insan kaçakçılarının eline düşüyor!

"Almanya'ya nasıl kaçak gidilir?" sorusuna yanıt arayan Türkler insan kaçakçılarının eline düşüyor!

Türkiye'den Almanya'ya gitmek isteyen insanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Çok sayıda Türk bu nedenle yasa dışı yollara başvuruyor...

Türkler Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa'nın sınır kapılarını zorluyor. Öte yandan Avrupa'ya ya da Almanya'ya kaçak gitmek isteyen Türkler insan kaçakçılarının eline düşüp dolandırılabiliyor.

Alman polisi, insan kaçakçısı çetelerin Türkler ile bağlantısına dikkat çekiyor. Almanya'ya kaçak nasıl gidilir sorusunun cevabını arayan Türkler genellikle çözüm yolunu Balkan ülkelerinde buluyor. Basına yansıyan bilgilere göre insan kaçakçısı çeteleri Türkiye'den çıkan insanları Almanya sınırına yakın noktalarda bırakıyor. Genellikle Türkiye’den gelen Suriye, Afgan ve Türk kişiler bırakılan yerlerden kendi imkanlarıyla sınır kapılarından geçmeye çalışıyor. 

Türkiye'den insan kaçakçısı çetelerine başvurarak kamyonlara atlayıp Balkanlar rotasından Almanya'ya gelen kişilerin bunun için kaç para ödedikleri merak ediliyor. İnsan kaçakçılarına ulaşan muhabirler ‘Almanya’ya kaçak gitmek ne kadar?’ sorusunu sorduklarında bunun 6 bin Euro ve 10 bin Euro arasında değişen bir rakam olduğunu tespit ediyor. Yani Almanya’ya kaçak gitmenin yollarını arayan birinin yaklaşık 205 bin Türk lirasına ihtiyacı olduğu düşünülüyor. 

Almanya’ya kaçak olarak gidildikten sonra polise yakalanmanın yanında bir diğer sorun ise ülkenin sınırlarında yakalanmak oluyor. Federal Polis, sürekli Almanya’ya kaçak olarak giren kişileri araştırıyor. Alman polisinin basına yansıttığı bilgilere göre Almanya'ya kaçak olarak gelen Türklerin genelini 18 ve 25 yaş arasındaki genç erkekler. Almanya'da kaçak olarak yakalananlar genellikle ekonomik nedenlerle iltica etmek istediklerini söylüyor. Ancak ekonomik nedenlerle iltica Almanya için bir kabul nedeni olarak görülmüyor. İltica talepleri reddedilenleri verilen süre dahilinde Almanya'yı terk edilmesi bekleniyor. Eğer Almanya'yı terk etmezseniz polis tarafından tutuklanarak kendi ülkenize ya da sizi sınırları içine almayı onaylayan başka bir ülkeye iadeniz sağlanıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT