Almanya'ya bu ürünün ihracatı durdu! Kıtlıktan korkuluyor...

Almanya'ya bu ürünün ihracatı durdu! Kıtlıktan korkuluyor...

Almanya'nın bal ithalatının yaklaşık altıda biri Ukrayna'dan geliyor. Ancak Ukrayna savaşı nedeniyle ticaret yolları tıkandı ve teslimatlar başarısız oldu.

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı Almanya'daki bal pazarını olumsuz etkiliyor ve ithalatçılar kıtlıktan korkuyor. Bal Derneği uzmanı Christina Hüsing, ticaret yollarının engellendiğini ve Ukrayna'nın en önemli bal tedarikçisi olduğunu söyledi.

Derneğe göre, Ukrayna'dan tekrar ne zaman ve ne zaman teslimat yapılıp yapılmayacağı belirsiz. Federal Gıda ve Tarım Bakanlığı verilerine göre 2020 yılında Almanya'da 29.200 ton bal üretildi . Yaklaşık 87.800 ton ithal edildi. Ukrayna, Meksika ve Arjantin en önemli menşe ülkeleriydi. Bal ithalatçılarını ve şişeleyicileri temsil eden birliğe göre, Ukrayna'dan her yıl yaklaşık 15.000 ton bal ithal edilmektedir. Derneğe göre bu, toplam teslimatların yaklaşık altıda birine tekabül ediyor. "Ukrayna'dan gelen bal eksikliği, kısa vadede diğer ülkeler tarafından yeterince telafi edilemez" ifadeleri kullanıldı.. Yıllık yaklaşık 65.000 ton üretim ile Ukrayna, dünyanın en büyük üreticilerinden biridir.

Derneğe göre, Ukrayna'ya coğrafi yakınlık - özellikle Meksika ve Arjantin ile karşılaştırıldığında - kısa vadeli teslimatlar sağlıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta emrettiği savaşın başlamasından bu yana teslimatlar yapılmadı. "Şu anda Avrupa kıtasında neredeyse hiç alternatif bal teklifi yok."

Bakanlığa göre, Almanya'da kişi başına bal tüketimi 2020'de bir kilonun üzerindeydi. Bu, herkesin 975 gram tükettiği geçen yıla göre hafif bir artıştı.

Artı49
Fotoğraf:Unsplash

HABERE YORUM KAT