Almanya'ya bahar havası geliyor

Almanya'ya bahar havası geliyor

Almanya Şubat ayının son haftasını ılıman sıcaklıklarla tamamlayacak. Ülke genelinde bahar havasının gelişi oldukça yakın...

Almanya'da dondurucu soğuklar, şiddetli fırtına ve yağışlarla geçen günler geride kalıyor. Uzmanların aktardığına göre, Şubat ayı son haftaya ılıman sıcaklıklarla giriyor ve önümüzdeki hafta sonu ülkede bahar havası yaşanacak.

Alman Hava Durumu Servisi'ne göre, bugün güneybatı bulutlu bir gökyüzüne ev sahipliği yapacakken özellikle Köln Körfezi'nden Odenwald'a kadar yer yer yağmurlara rastlanacak. Kuzey ve doğuda ise sis büyük ölçüde dağılacak ve güneşli havalar bulutlarla yer değiştirecek.

Sıcaklıklar kuzeybatıda 5 ila 8 derece, ülkenin geri kalanında ise 9 ila 14 derece arasında değişecek. Bazı Alp vadilerinde sıcaklıklar daha da yükselecek.

Yüksek rakımlarda saatte 85 km'ye varan rüzgarların görülebileceği de belirtiliyor.

Salı ve Çarşamba günleri daha bulutlu olacak. Bazı bölgelerde sadece hafif yağmurlar olacak. Ancak çoğu bölgede hava kuru kalacak. Yerel sis veya yoğun sis kalktıktan sonra birçok yerde güneş çıkacak ve öğleden sonra 10 ila 15 derece arasında sıcaklıklarla hava ılıman olacak.

ARTI49

HABERE YORUM KAT