Almanya’nın ünlü aşk dolandırıcısı Frankfurt’ta yakalandı!
Almanya’nın en çok aranan suçlularından biri olan Roland P., sonunda yakalandı. Braunschweig Savcılığı’na göre, ülke genelinde birçok kadını dolandıran 34 yaşındaki adam, Frankfurt’ta tutuklandı. Federal Kriminal Dairesi (BKA) uzun süredir peşindeydi ve hatta suçlunun yakalanması için ünlü televizyon programı “Aktenzeichen XY” aracılığıyla ihbar çağrısında bulunulmuştu.
Kadınları aşk vaadiyle dolandırdı
Savcılığın açıklamasına göre, Roland P. kadınlara aşık olduğunu söyleyerek güvenlerini kazandı ve onları maddi olarak sömürdü. 2021 yılının Nisan ayından bu yana 33 farklı olayla ilişkilendirildiği belirtiliyor. Savcı Hans Christian Wolters, sanık hakkında 28 suçtan yakalama emri bulunduğunu açıkladı.
Roland P., kurbanlarıyla tanıştıktan sonra onların evinde veya yanında yaşamaya başladı. Geçimini, kadınlardan çaldığı paralarla ve çeşitli hırsızlıklarla sağladığı tespit edildi.
Frankfurt metrosunda tanındı, polis hemen harekete geçti
Kaçak suçlunun yakalanmasını sağlayan olay, bir vatandaşın onu Frankfurt metrosunda tanımasıyla gerçekleşti. Bir yolcu, aranan kişi olduğundan şüphelendiği Roland P.'yi polise ihbar etti. Polis ekipleri, Frankfurt Merkez Tren İstasyonu’nda zanlıyı gözaltına aldı.
Savcılık, suçlunun güvenlik kameralarına yakalandığını ve özellikle barlar ve restoranlarda çekilen görüntüler sayesinde kimliğinin doğrulandığını açıkladı.
On binlerce euro zarar verdi
Şu ana kadar belirlenen maddi zarar on binlerce euroyu buluyor. Savcı Wolters, “Çoğunlukla otel ve restoranlarda konaklama dolandırıcılığı, hesap ödemeden kaçma ve hırsızlık olayları yaşandı” dedi.
Ayrıca, en az beş kadının evinde haftalarca yaşayarak onları dolandırdığı da tespit edildi. Onunla ilgili uluslararası yakalama kararı çıkartılmıştı ve televizyonda yayınlanan arama çağrısının ardından birçok mağdur onu tanıdı.
Münih’te lüks restoranda hırsızlık yaptı
Roland P.’nin en belirgin suçlarından biri de Münih’te gerçekleşti. 16 Mayıs 2022’de Münih’teki “Wieners” adlı restoranda bir müşterinin ceketinden 2.500 euro nakit para ve çeşitli banka ile kredi kartlarının bulunduğu bir cüzdanı çaldığı belirlendi.
Fotoğraf: ZKI Braunschweig