Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde toplu taşımaya zam gelecek

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde toplu taşımaya zam gelecek

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde 2024 yılında, otobüs ve tren fiyatları önemli ölçüde daha pahalı olacak.

Kuzey Ren-Vestfalya'da otobüs ve tren yolculuğu 2024'te daha pahalı hale gelecek. Eyalet yerel toplu taşıma ücretlerini artıracağını açıkladı. Yeni yılla birlikte Almanya'nın en kalabalık federal eyaletindeki vatandaşların bilet alırken daha yüksek maliyetlere hazırlıklı olması gerekiyor.

YEREL TAŞIMACILIK DAHA PAHALI OLACAK

Deutsche Bahn kısa süre önce maliyet artışını duyurdu. Artık birçok şehirde otobüs ve tren kullanmak daha pahalı olacak.

Rhein-Sieg Taşımacılık Birliği (VRS) ve Ren-Ruhr Taşımacılık Birliği (VRR), yılın başında fiyatları artırıyor. VRS biletleri 1 Ocak 2024'ten itibaren ortalama yüzde 10,4 daha pahalı olacak. VRR bölgesinde ise gelecekte ortalama yüzde 9,4 oranında ek bir ödeme yapılması gerekecek.

VRR bölgesinde, A fiyat seviyesindeki tek bir biletin fiyatı artık 3 Euro yerine 3,30 Euro olacak. Augsburg tarife ve taşımacılık birliğinde de fiyatlar arttı.

Eyalet, 1 Ocak'ta yenilenen fiyat artışını daha yüksek enerji ve personel maliyetleriyle gerekçelendiriyor. Artan maliyetler fiyat artışlarıyla telafi edilmeye çalışılıyor.

Deutschlandticket şimdilik Kuzey Ren-Vestfalya'daki fiyat artışlarından etkilenmeyecek.

ARTI49

HABERE YORUM KAT