Almanya'nın kıskançlıktan çatır çatır çatladığı İstanbul Havalimanı'ndan rezalet görüntü... Kargo çatısı çöktü!

Almanya'nın kıskançlıktan çatır çatır çatladığı İstanbul Havalimanı'ndan rezalet görüntü... Kargo çatısı çöktü!

Ülke genelinde devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, İstanbul’da ise hayat resmen durma noktasına geldi. Hava yolu ulaşımı yoğun kar yağışı nedeni ile askıya alındı, AVM’lerinse erken kapatılması kararı verildi.

Yoğun kar yağışının hayatı felç etmesinin ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan yolda kalan sürücüler hakkında açıklama geldi. Yerlikaya, “Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir” açıklamasını yaptı.

HAVALİMANINDA MAHSUR KALDILAR
İstanbul Havalimanı’nda yoğun kardan dolayı yolcular ve çalışanlar mahsur kaldı. Yollarda da çok sayıda araç sürücüsü yardım bekliyor.

İSTANBUL VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışının hayatı olumsuz etkilemesinden dolayı yarın kamu personellerinin idari izinli sayılacaklarını duyurdu. Yerlikaya’nın paylaşımı şu şekilde:

“Zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel yarın (25 Ocak) tam gün idari izinli sayılacak.”


İstanbul Havalimanı'nın Turkish Cargo'ya hizmet sunan kargo terminalinde çökme meydana geldiği açıklandı.

 

İstanbul Havalimanı'nda kargo terminalinde çökme meydana geldi.

Sosyal medyada yapılan fotoğraf ve video paylaşımlarının ardından Türk Hava Yolları'ndan ilk açıklama geldi. 


 
Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Havalimanı'nda Turkish Cargo'ya hizmet sunan tesisimizin çatısında biriken kar kütleleri ve fırtına nedeniyle çöküntü meydana gelmiştir. Oluşan durumdan hiçbir çalışma arkadaşımız zarar görmemiştir, süreç yakından takip edilmektedir" ifadelerini kullandı.

Turkish Cargo'ya hizmet sunan tesisteki çökme anına ait kamera kayıtları Airport Haber internet sitesinde yayınlandı.

İlk görüntülere bakıldığında çökme sırasında alanda kimsenin olmadığı görülüyordu.

1 KİŞİ GÖÇÜĞÜN ALTINDAN KALDI
Ancak gazeteci Metin Cihan'ın sosyal medya hesabından paylaştığı ve çökme anını farklı açıdan gösteren görüntülerde bir kişinin çöken çatının altında kaldığı görülüyor: 

ERDOĞAN: "DÜNYA ÇAPINDA ŞAHESER OLAN HAVALİMANIMIZ 2023 HEDEFLERİNİN SEMBOLLERİNDEN BİRİDİR"
İstanbul Havalimanı 29 Ekim 2018'de hizmete girdi. 


 
AK Parti'nin dünyanın en büyük havalimanı olarak sunduğu İstanbul Havalimanı hakkında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 3. pistin hizmete girişi sırasında, "İnşaat süresinden kapasitesine kadar gerçek anlamda dünya çapında bir şaheser olan bu havalimanımız, Türkiye'nin 2023 hedeflerinin sembollerinden biridir."  demişti.

HABERE YORUM KAT
2 Yorum