Almanya’nın IŞİD hamlesi:  Teröristlerin eş ve çocukları ülkeye geri getirildi

Almanya’nın IŞİD hamlesi: Teröristlerin eş ve çocukları ülkeye geri getirildi

Almanya hükümeti, terör örgütü IŞİD’e katılmak amacıyla Suriye ve Irak’a giden teröristlerin eş ve çocuklarından oluşan 15 kişiyi ülkeye geri getirdi. Gelen kadınlardan biri de Merve Aydın.

Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı 3 kadın ve 12 çocuğun Almanya’ya döndüklerini doğruladı. Dışişleri Bakanı Heiko Maas, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Suriye’nin kuzeydoğusundaki kamplardan 12 çocuk ve 3 anneyi geri getirebildiğimiz için çok rahatladım. Özellikle öksüzler ve hastalığı olan çocuklar ele alındığında bunlar insani vakalardır. Noel’den kısa bir süre önce bu iyi haber, başka durumlarda da geri dönüşü mümkün kılabileceğimize güvenmemizi sağlıyor. Önümüzdeki haftalarda ve aylarda bunun için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Maas ayrıca, Suriye’de zaten zor olan durumun kış şartları, çatışmalar ve koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl daha da zor ve tehlikeli hale geldiğini vurguladı.

Federal Başsavcılıktan yapılan açıklamada, dönenlerden Leonora M. adlı kadının terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütüne yardım ve yataklık etmekten gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, Leonora M’nin 2015’te daha 15 yaşındayken Suriye’ye giderek IŞİD’e katıldığı ve oradaki IŞİD’li başka bir terörist ile evlendiği belirtildi.

Der Spiegel, gelen kadınlardan birinin adının Merve Aydın olduğunu bildirmişti. Aydın’ın Hamburg’dan 2014 yılında 18 yaşındayken erkek arkadaşının yanına Suriye’ye gittiği ve burada  iki çocuk dünyaya getirdiği, IŞİD’li kocasının ise bir çatışmada öldüğü belirtiliyor.

Almanya’ya geri dönenlerden 7 çocuğun öksüz, diğer 5 çocuğun ise 3 kadına ait olduğu öğrenildi.

+49 – BERLİN

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT