Almanya'nın en iyi girişimcisi şikayetçi: Şehrin tamamı Arapların elinde...

Almanya'nın en iyi girişimcisi şikayetçi: Şehrin tamamı Arapların elinde...

Almanya'nın en büyük borsa grubunu kurdu ve kısa süre önce 80 yaşına bastı: SAP'nin kurucusu Hasso Plattner şimdi Almanya'daki durum hakkında açık açık konuşuyor

Almanya'nın en iyi girişimcilerinden Hasso Plattner Almanya'da göç konusunda dertli. Plattner NZZ'ye verdiği röportajda "Ben bir Berlinliyim ama artık Berlin'e gitmiyorum, Potsdam'ımda kalıyorum." dedi.

Plattner "Almanya'da hava şu anda kötü, birçok kişi ve şirket memnun değil." sözleri sonrası şu açıklamayı yaptı:

BERLİN'İ ARAPLAR ELE GEÇİRMİŞ

"Ben bir Berlinliyim ama artık Berlin'e gitmiyorum, Potsdam'ımda kalıyorum. Şehrin tüm bölgelerinin Araplar tarafından ele geçirilmiş olması ve onların ahlak ve hukuk anlayışlarının burada yaşanması iyi bir şey değil. Kapalı kapılar ardında herkes bir şeylerin ters gittiğini konuşuyor.

Entegrasyon, eğitim ve okul politikası ters gitti. Ama kimse gidip şöyle demiyor: Evet bu ters gitti, artık bunu değiştirmemiz lazım. Sonra AfD ortaya çıkıyor ve görünüşe göre bazı üyeler gizli bir toplantıda milyonlarca yabancının ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğini söylüyor."

AfD'nin yasaklanması ile ilgili soruya ise şöyle cevap veriyor:

"Bu onları daha da güçlü kılacaktır çünkü nüfus içinde AfD'nin fikirlerine çok yakın olan güçlü bir grup var. Biz Almanların diğerlerinden üstün olduğu, yalnız kaldığımızda en iyiyi yaptığımız duygusu Almanya'da güçlü bir şekilde mevcut. Oyların yüzde 33'ten yüzde 50'nin üzerine çıkması kolaylıkla bir krize yol açabilir. O zaman ABD'de gördüğünüz gibi 75 yıllık demokrasinin bile pek bir faydası olmuyor. Bu kadar çok sayıda Amerikalı nasıl Fareli Köyün Kavalcısı Trump'ı takip edebilir?"

ARTI49
Fotoğraf: - Flickr CC BY-NC-SA 2.0 DEED * Fotoğraf dekupe edilerek yeniden boyutlandırılmıştır

HABERE YORUM KAT
1 Yorum