Almanya'nın en çok doları olan Türk’ü, dünyanın süper zenginleri arasına girdi

Almanya'nın en çok doları olan Türk’ü, dünyanın süper zenginleri arasına girdi

Forbes dergisi 2023 yılı için dünyanın en zenginleri listesini yayınladı. Listede Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki (NRW) süper zenginlerin kimlikleri ve servetleri hakkında çarpıcı ayrıntılar da ortaya çıktı.

Almanya'nın en kalabalık eyaleti ve sanayi alanı olan Kuzey Ren-Vestfalya'dan (NRW) birçok isim, 2023 yılında dünyanın süper zenginleri arasında yer aldı. Bu listede Türk kökenli bilim insanı Uğur Şahin'de bulunduğu dikkat çekti.

Eyaletin en zengini Aldi'nin kurucusunun en büyük oğlu Theo Albrecht Jr. oldu. İş adamının servetinin 16.5 milyar ABD dolarının üstünde olduğu düşünülüyor.

Theo Albrecht Jr.'ın kuzeni olan Karl Albrecht Jr. ise 15,8 milyar dolardan fazla parasıyla listenin ikinci zengini olarak yer aldı.

Listenin üçüncü ve dördüncü sırasında Biontech'in zengin ettiği isimler yer aldı.

Hexal şirketini kuran Andreas ve Thomas Strüngmann kardeşler, 2020 pandemisinde Biontech'e gelirlerini yatırdılar. Şu anda 11,5 milyar ABD dolarına sahip oldukları söyleniyor.

Listenin dördüncü sırasında Biontech'in kurucu ortağı Türk bilim insanı olan Uğur Şahin 5 milyar dolar ile yer aldı.

Forbes'a göre Kik indirim mağazaları gibi zincirlerin başkanı Christian Haub 4,4 milyar dolardan fazla parayla eyaletin 5.zengini oldu.

6.sırada Oetker ailesi'nin üç torunu Alfred, Carl Ferdinand ve Julia Oetker yer aldı.

Listenin 7.sırasında Brahm-Droege'de danışmanlık şirketi Droege Group'un kurucusu Walter PJ Droege bulunuyor.

8.sırada ise  Storck şirketinden Axel Oberwelland yer alıyor.

ARTI49

 

HABERE YORUM KAT