Almanya'nın en çok bağış yapan eyaleti belli oldu: "Her iki Almandan biri bağış yapıyor"

Almanya'nın en çok bağış yapan eyaleti belli oldu: "Her iki Almandan biri bağış yapıyor"

Alman İşletme Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırma, her iki Alman'dan birinin (yüzde 50,6) bağış yaptığını ortaya koydu.

Almanların bağış yapma istekliliği, enflasyona ve ekonomik kaygılarına rağmen yüksek kalmaya devam ediyor. Alman İşletme Enstitüsü (IW) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2022 yılında hayırseverler, insani veya ekolojik amaçlar için toplamda yaklaşık 15,5 milyar Euro bağışta bulundu.

Enstitü, IW anketinde yaklaşık her iki Alman'dan birinin (yüzde 50,6) bağış yaptığını belirtti.

SAARLAND EN ÇOK BAĞIŞ YAPAN EYALET OLDU

Çalışma eyaletlere göre ayrıştırılmadı. Ancak resmi istatistikler, bağış yapma isteğinin özellikle Saarland'da yıllardır yüksek olduğunu gösteriyor. Federal İstatistik Dairesi'nin verilerine göre Saarland'da değerlendirilen 336.356 vergi mükellefinin yüzde 68,6'sı bağışçı. Saarland önceki yıllarda da istatistiklerde bu açık ara birinciliği elinde bulunduruyordu.

IW'nin araştırmasında bağışlanan miktarın beklendiği gibi gelire bağlı olduğu da belirlendi. Aylık net geliri 1.500 Euro'nun altında olan hanelerdeki kişiler 2022 yılı boyunca ortalama 108 Euro bağışta bulundular; bu da yıllık gelirlerinin yaklaşık yüzde 0,99'una denk geliyor. Buna karşılık, aylık net geliri 2.500 ila 4.000 Euro arasında olan hanelerden katılımcılar, 306 Euro ile yalnızca yaklaşık yüzde 0,75 oranında bağışta bulundu.

IW hesaplamalarını, ilkbaharda temsili olarak seçilen yaklaşık 5,000 kişiyle yapılan bir ankete ve Sosyo-Ekonomik Panel verilerine dayanan kendi hesaplamalarına dayandırıyor.

IW’nin analizlerine göre, özellikle gençler daha cömert. 18-34 yaş grubundaki ortalama bağış miktarı 2022 yılında 638 Euro olarak belirlendi. Bu rakamlar diğer yaş gruplarına kıyasla iki kat daha yüksek.

ARTI49

HABERE YORUM KAT