Almanya'nın en büyük üçüncü kentindeki bu gelişme sürücülerin canını fena halde sıkacak...

Almanya'nın en büyük üçüncü kentindeki bu gelişme sürücülerin canını fena halde sıkacak...

Bavyera eyaletinin en büyük şehri Münih'te bahar ayının gelmesiyle 'kaldırım kafeler' yeniden açılıyor. Bu uygulama halk tarafından araba kullananlara sıkıntı yaratacağı yönünde eleştirilere neden oluyor.

Münih kentinde pandemi döneminde kapalı olan restoranların ekstra oturma alanları sağlamalarına izin vermek için  "Schanigärten" olarak adlandırılan kaldırım kafeleri kullanılmaya başlamıştı. Bu uygulamayla oturma kapasitesinin artırılması ve restoranların daha fazla müşteri çekebilmesi amaçlanıyordu.

Bahar döneminin başlamasıyla şehir belediyesi,  ihtiyaçtan doğan kaldırım kafeleri tekrardan açtı. Münih'te 1 Nisan'dan 31 Ekim'e kadar süren sezon boyunca yeniden kaldırım kafeleri kurulabilecek.

Ancak, bu yeni düzenleme bazı tartışmaların çıkmasına neden oluyor. Bazı şehir sakinleri park yerlerinin kaybedilmesinin trafik sıkışıklığına ve park yeri bulmada zorluklara yol açacağından endişe ettiklerini dile getiriyor. Yine bazı kesimler park alanlarının zaten yeterince az olduğunu ve bu nedenle restoranlar için kullanılmaması gerektiğini düşünüyorlar.

Münih belediyesi, uygulamanın geçici olduğunu ve sonbaharda yeniden değerlendirileceğini belirtiyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT