Almanya'nın dört büyük şehrinde ulaşım durdu

Almanya'nın dört büyük şehrinde ulaşım durdu

Almanya'nın Frankfurt, Wiesbaden, Kassel ve Giessen şehirlerinde toplu taşıma sürücüleri üç günlük bir greve çıktı. Grev bu hafta içi Cuma günü bitecek.

Frankfurt, Wiesbaden, Kassel ve Giessen şehirlerinde tren sürücülerinin grevinin ardından yerel ulaşım çalışanları da üç günlük bir greve başladı. İşverenler tarafından “tamamen aşırı eylem” olarak nitelendirilen grev, yolcuların zorlu birkaç gün geçirmesine neden olacak.

TEKLİFLER YETERSİZ BULUNDU

Verdi sendikası, belediye işverenlerinin son teklifinin yetersiz olduğunu ve haftada 35 saatlik çalışma süresi taleplerinden geri adım atmayacaklarını belirtti. Hessen Belediye İşverenleri Birliği (KAV), grevleri “tamamen aşırı” bulduğununu ve müzakerelere derhal dönülmesi gerektiğini ifade etti. Ancak Verdi müzakerecisi Jochen Koppel, KAV’ın açıklamalarının meseleyi çarpıttığını ve işverenlerin "tekliflerindeki eksiklikleri gizlemeye" çalıştıklarını iddia etti.

ULAŞIM KRİZİ ZİNCİRİNİN PARÇASI

Bu grev, tren sürücülerinin ülke çapındaki henüz biten grevleri ve Lufthansa kabin ekibinin grevi nedeniyle Frankfurt Havalimanı’nda yüzlerce uçuşun iptal edilmesiyle birlikte, Almanya’da ulaşımı ciddi şekilde etkileyen eylemler zincirinin bir parçası oldu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT