Almanya’nın AK Partisi kuruluyor

Almanya’nın AK Partisi kuruluyor

Almanya’daki Türk toplumuna ‘DAVA’ adlı yeni bir siyasi oluşum katılıyor.

Almanya’daki Türk toplumuna ‘DAVA’ adlı yeni bir siyasi oluşum katılıyor. Aralarında Solingen doğumlu ve bir dönem UETD Genel Başkan Yardımcılığı da yapan avukat Fatih Zingal, Hamburg’dan Dr. Mustafa Yoldaş’ın da bulunduğu kamuoyu tarafından tanınan isimlerin bu oluşumda yer alacakları öğrenildi.

AK Parti’ye yakın olan Fatih Zingal, ‘DAVA’ hareketiyle ilgili iletilen sorulara sadece “Heyecan olması çok iyi” yanıtını verdi. Zingal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise “Geliyor gelmekte olan DAVA” diye oluşumun ip uçlarını verdi. Uzun süre Hamburg İslam Şura Başkanlığı yapan Dr. Mustafa Yoldaş da seçim sandığına oy kullandığı fotoğrafıyla sosyal medya hesabından “Bizi izlemeye devam edin” paylaşımı yaptı.

Hürriyet’ten İskender Güngör’ün haberine göre, yeni kurulması planlanan DAVA adlı oluşumunun bu yıl yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine katılması bekleniyor. DAVA ile ilgili oluşumun neden, kimler tarafından kurulduğu, hedefleri neler gibi resmi açıklamanın bu hafta içerisinde yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
3 Yorum