Almanya'dan Ukrayna'ya yeni silah ve mühimmat

Almanya'dan Ukrayna'ya yeni silah ve mühimmat

Alman hükümetinin Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin olası ziyareti öncesi Ukrayna'ya 2,7 milyar Euro değerinde yeni silah ve mühimmat sevkiyatı yapacağı bildirildi.

Almanya'nın Ukrayna'ya 20 adet Marder tipi zırhlı muharebe aracı, 30 adet Leopard-1 muharebe tankı ve 4 adet İris-T-SLM hava savunma sistemi sağlayacağı bildirildi. Bu silah ve mühimmat desteğinin değeri 2,7 milyar avro olarak belirtildi ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlangıcından bu yana Almanya'nın Ukrayna'ya yaptığı en büyük destek olarak nitelendirildi. Almanya daha önce 2,75 milyar Euroluk silah yardımında bulunmuştu.

Savunma Bakanı Boris Pistorius, gönderilecek askeri malzemelerin Almanya'nın ciddi bir destek sağlama konusundaki niyetini bir kez daha gösterdiğini vurgulayarak, "Rusya'nın Ukrayna halkına karşı yürüttüğü ve uluslararası hukuka aykırı olan korkunç savaşın bir an önce sona ermesi gerekiyor. Ne yazık ki henüz bu gerçekleşmedi. Bu nedenle Almanya, ne kadar sürerse sürsün, gerekli olduğu sürece Ukrayna'ya yardım etmeye devam edecektir." şeklinde konuştu.

Almanya daha önce Ukrayna'ya 18 adet Leopard-2 tankı, 40 adet Marder tipi zırhlı muharebe aracı, 34 adet Gepard uçaksavar tankı, 2 adet zırhlı kurtarma aracı, 2 adet Wisent mayın temizleme tankı, 2 adet İris hava savunma sistemi ve Patriot hava savunma sistemi göndermişti. Ayrıca 18 tekerlekli obüs, topçu mühimmatı, hava savunma sistemleri için güdümlü füzeler, hava savunma için 4 İris ateş ünitesi ve 12 İris fırlatıcı da Ukrayna'ya teslim edilmişti.

HABERE YORUM KAT