Almanya'dan Türkiye'ye gidenler 'afacan çocukla' tatillerini yapacak!

Almanya'dan Türkiye'ye gidenler 'afacan çocukla' tatillerini yapacak!

Almanya'daki Türkler özellikle temmuz ve ağustos aylarında Türkiye'ye gidiyor. Ancak tatil bölgelerinde hava bekledikleri gibi olmayabilir!

Almanya'da yaklaşık 3 milyon Türk’ten çoğu yaz tatillerini Türkiye'de değerlendiriyor. Ancak ülkede uzmanlar, tatil bölgelerine 'El Nino'nun vuracağını belirtiyor.

İspanyolca 'oğlan çocuğu' veya 'velet' ve 'küçük kız' gibi anlamlara gelen El Nino, hava durumunun afacan çocuğu olarak biliniyor. Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre El Nino'nun meydana gelmesi ile rekor sıcaklıklar ile karşı karşıya kalınabilir.

Öte yandan Türkiye'de Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, geçen hafta sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyrettiğini söyledi.

Tekin, "Bu hafta boyunca sıcaklıklar ülkemizin batı ve güney kesimlerinde yer yer mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacak. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz’deki vatandaşlarımızın yüksek sıcaklıklara karşı tedbirli olmalarını istemekteyiz.

İstanbul’da hava sıcaklığı 31 derece, cuma ise 35 dereye kadar yükselecek. İzmir’de hava sıcaklığı bir hayli yüksek. Yarın 32 derece olan hava sıcaklığı, hafta sonuna doğru 40 derecelere yaklaşacak. Önümüzdeki 3 gün boyunca kuzeyli yönlerden rüzgar kuvvetli esecek. Denizcilerimizin tedbirli olmalarını istemekteyiz.

Antalya’da ise hava sıcaklığı 0 dereceyi, nem oranı yüzde 60’ları bulacak. Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde deniz suyu sıcaklığı da artacak. Ege’de 26-27 derece, Akdeniz de ise 30 derecelere yaklaşacak.

Tüm dünyada olduğu gibi El Nino etkisini görmekteyiz. Deniz suyu sıcaklığının ortalamanın 2-3 derece üzerinde seyretmesi Avrupa başta olmak üzere bizi de etkiliyor. Bunun da etkisini sıcak hava dalgası olarak ülkemiz üzerinde görüyoruz. Geçtiğimiz hafta ciddi sıcaklık kayıtları ölçtük."

HABERE YORUM KAT