Almanya’dan rekor askeri helikopter siparişi

Almanya’dan rekor askeri helikopter siparişi

Alman Federal Silahlı Kuvvetleri ve Airbus Helicopters, 82 adetlik çok rollü H145M helikopteri satın almak üzere bir sözleşme imzaladı.

Almanya Federal Silahlı Kuvvetleri (Bundeswehr) 62 kesin sipariş, 20 opsiyon opsiyon olmak üzere toplam 82 adetlik H145M için anlaşma imzaladı. Bu sipariş bugüne kadar H145M ve HForce silah yönetim sistemi için verilen en büyük sipariş olarak kayıtlara geçti. Sözleşme aynı zamanda yedi yıllık destek ve hizmetleri de içeriyor.

Alman Ordusu 57 helikopter alırken, Luftwaffe’nin (Alman Hava Kuvvetleri) özel kuvvetleri de 5 helikopter filoya katacak.

“2024’TE TESLİM ALMALARINI SAĞLAYACAĞIZ”

Konuya ilişkin Airbus Helicopters CEO’su Bruno Even, “Bundeswehr’in 82 adede kadar H145M helikopteri sipariş etmeye karar vermesinden gurur duyuyoruz. H145M çok rollü sağlam bir helikopterdir ve Alman Hava Kuvvetleri H145M LUH Özel Harekat Kuvvetleri filosuyla önemli miktarda operasyonel deneyim kazanmıştır. Bundeswehr’in helikopterleri, sözleşmenin imzalanmasından bir yıldan kısa bir süre sonra 2024’te ilk teslimatları içeren çok iddialı teslimat programına uygun olarak teslim almasını sağlayacağız” dedi.

Haber aero'nun haberine göre, sipariş edilen H145M’lerin temel versiyonu, Airbus Helicopters tarafından geliştirilen silah yönetim sistemi HForce dahil olmak üzere sabit hükümlerle donatılacaktır. Bu, Bundeswehr’in pilotlarını operasyon ve muharebe için kullanılan aynı helikopter tipinde eğitmesine olanak tanıyacak. Maliyetli tip transferleri ortadan kalkacak ve en üst düzeyde profesyonelleşme sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum