Almanya'dan o ülkede kalmış kişiler için giriş yasağı mı geliyor ?

Almanya'dan o ülkede kalmış kişiler için giriş yasağı mı geliyor ?

Alman basın ajansının Cumartesi günü hükümet çevrelerinden aldığı bilgilere göre Almanya'da daha önce Hindistan'da kalmış kişiler için kapsamlı bir giriş yasağı olacağı konuşuluyor

Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn (CDU) Funke medya grubunun gazetelerine "Aşılama kampanyamızı tehlikeye atmamak için Hindistan'a seyahat önemli ölçüde kısıtlanmalıdır" dedi. Dpa bilgilerine göre, federal hükümet ayrıca Hindistan ile hava trafiğini geçici olarak durdurmayı düşünüyor. Hükümet çevrelerinde söylendiği gibi karar günlerdir Federal Ulaştırma Bakanlığı'nda hazırlanıyor. Konu sadece direkt uçuşlar değil, aynı zamanda Körfez ve İstanbul Boğazı'ndaki havalimanları üzerinden yapılan uçuşlar. 

DPA'nın verdiği bilgilere göre,  Angela Merkel daha önce müdahale etmiş ve Robert Koch Enstitüsü'nün ilgili değerlendirmesine göre Hindistan'ın yüksek riskli bir bölge olarak sınıflandırılmasının ardından henüz bir virüs varyantı alanı olarak sınıflandırılmamasının ardından ihtiyat çağrısında bulunmuştu. .

Hindistan'daki enfeksiyonların sayısı önemli ölçüde artıyor. Hindistan varyantı B.1.617, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından izleniyor. Şimdiye kadar, bu varyant Almanya'da nadiren görüldü. Güney Afrika ve Brezilya, diğerlerinin yanı sıra, şu anda koronavirüsün endişe verici olarak sınıflandırılan varyantlarının dolaşımda olduğu virüs varyant alanları olarak tanımlanıyor.

Cuma günü, federal hükümet Hindistan'ın Pazar gününden itibaren yalnızca yüksek riskli bölge olacağını duyurdu.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT