Almanya'dan Hatay'a 50 milyonluk destek: Bakın neler yapılacak

Almanya'dan Hatay'a 50 milyonluk destek: Bakın neler yapılacak

Dortmund, Aalen ve Kiel belediyelerinin desteğiyle depremzedeler için Hatay'a rehabilitasyon merkezi yapılacak. Dortmundlu SPD eyalet vekili Baran, projenin 1,5 milyon euro tutarında (Türk Lirası değeriyle 49 milyon 472 bin 250 TL) olduğunu söyledi.

6 Şubat depremzedeleri için Almanya'nın Dortmund, Aalen ve Kiel kentlerinde başlatılan yardım kampanyalarında toplanan parayla Hatay'a rehabilitasyon merkezi ile anaokulu yapılacak. Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapılacak rehabilitasyon merkezinin yapımına bu ilkbaharda başlanması planlanıyor. Rehabilitasyon merkezinin teknik donanımını da Dortmund Belediyesi yapacak.

Dortmund'da yardım kampanyasını başlatan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Kuzey Ren Vestfalya (NRW) milletvekili Volkan Baran, Dortmund, Aalen, Kiel ve Hatay belediyelerinin ortaklaşa yapacağı rehabilitasyon merkezinin yaklaşık 1,5 milyon euro (yaklaşık 50 milyon Türk Lirası) tutarında bir proje olduğunu söyledi.

DORTMUND'DA 300 BİN EURO YARDIM TOPLANDI

Dortmund'da Volkan Baran'ın girişimiyle kentteki Auslandgesellschaft ile birlikte yürütülen yardım kampanyasında şimdiye kadar 300 bin euro yardım toplandı. Baran, buna ek olarak Dortmund Belediyesi'nin 150 bin euro yardım ve rehabilitasyon merkezinin teknik donanımını sağlayacağını bildirdi. Deprem sebebiyle Hatay'da yaklaşık 12 bin kişinin fiziksel ve ruhsal engelli duruma düştüğünü bildiren Baran, rehabilitasyon merkezi hakkında şu bilgileri verdi: “Rehabilitasyon merkezinin arsası hazır, projesi de çizildi. Ayda bin kişiyi tedavi edecek kapasitede olacak merkezde fiziksel ve ruhsal rehabilitasyon hizmeti sunacak. Biz merkezi, herkese hizmet sunacak biçimde planlıyoruz. Yine Hatay'da bir anaokulu da yaptıracağız, bunun yapımına da yakında başlayacağız.”

'DEPREM MAĞDURLARINA YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK'

Duvar’dan Yunus Ülger’in haberine göre, Dortmund Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin yıldönümü dolayısıyla internet sayfasında bir açıklama yaparak, depremzedelere yardımlarının süreceğini bildirdi.

SPD'li Anakent Belediye Başkanı Thomas Westphal, limanda 450 metrekarelik bir depo kiraladıklarını, yardımları burada topladıklarını bildirdi. Rehabilitasyon merkezinin teknik donanımı büyük bölümünü üstleneceklerini bildiren Westphal, “İmkanlarımız kısıtlı, ama yardıma devam edeceğiz. Kentimizde, deprem bölgesinde yakınları mağdur olan çok sayıda kişi var. Ağırlıklı olarak bu kişilerin yakınlarına yardım etmeye çalışıyoruz” dedi.

KARDEŞ KENTTEN 500 BİN EURO YARDIM

Hamburg kenti yakınlarında bulunan Hatay'ın kardeş kenti Kiel'de ise şimdiye kadar 500 bin euro yardım toplandı. Kieler Nachrichten gazetesinin başlattığı kampanyada toplanan paralar rehabilitasyon merkezinin yapımında kullanılacak.

Baden Württemberg eyaletinde bulunan Aalen kentinde toplanan 800 bin euro da rehabilitasyon merkezi için kullanılacak. Depremin yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan Aalen'ın SPD'li Anakent Belediye Başkanı Frederick Brütting, “Antakya'nın yeniden eski günlerine dönmesini diliyorum. Bu uzun yıllar, belki onlarca yıl alacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum