Almanya’dan göçmenlere yönelik adım

Almanya’dan göçmenlere yönelik adım

Almanya’da Yerel Yabancılar Temsilciliği (KAV), göçmen kökenli vatandaşların isimlerinin Frankfurt’taki şehir sokaklarına yansımasını istiyor.

KAV’ın yayımladığı yazıda  “Göçmenler Frankfurt’un şekillenmesinde etkili oldu. Özellikle savaş sonrası dönemden itibaren şehrimizde göç kökenli insanların yaşaması şehrin bilim, eğitim, kültür ve diğer tüm sektörlerdeki önemine önemli katkılar sağlamıştır. Bugün 180'den fazla ulustan insan burada yaşıyor. Buna rağmen sokaklarda bu kişilere ait herhangi bir iz yok.” ifadeleri kullanıldı.

KAV, göç tarihinin Frankfurt’taki şehir sokaklarına yansımasını istiyor ve ilk adımı attı. Temsilcilik ilk olarak dünyaca ünlü bilim insanı Prof. Dr. Fuat Sezgin’in ismini önerdi. 

Ayrıca temsilcilik yayımladığı yazıda öneriler için, başta göçmen dernek ve kuruluşları olmak üzere tüm göçmen kökenli vatandaşları teklif sunmaya çağırdı. 

Ocak 2017 tarihli "Sokak adlandırma yönergelerinin” koşullarına göre uyulması gereken yalnızca birkaç gereklilik var: İnsanların isimlerinin sokak adı olmasına ölümlerinden üç yıl sonra izin verilecek.

Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT