Almanya'dan Çin'e 'Rusya' uyarısı: Baltalamayın...

Almanya'dan Çin'e 'Rusya' uyarısı: Baltalamayın...

Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Almanya'nın Pekin yönetimini Rusya'ya uygulanan yaptırımları baltalamaması konusunda uyardığını açıkladı.

Baerbock, Rusya'ya uygulanan yaptırımların Çin tarafından baltalanmaması gerektiğini ve bu kapsamda Çin'in Rusya'ya sivil ve savaş ekipmanı olarak kullanılabilecek malların temin edilmemesi konusunda dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Alman hükümetinin Çin'deki şirketler üzerinde gerekli etkiyi göstermesini beklediğini ifade etti. Baerbock, Avrupa Birliği'nin yeni bir Rusya yaptırım paketinin görüşüldüğü sırada Brüksel'de olduğuna dikkat çekerek, bu yaptırımların baltalanmamasının önemine vurgu yaptı.

Baerbock ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya yönelik saldırılarını eleştirerek, Çin'in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi bir üyesi olarak Ukrayna savaşının sona erdirilmesinde belirleyici bir rol oynayabileceğine dikkat çekti.

Çin Dışişleri Bakanı Çin Gang, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaparak, uluslararası ve bölgesel meselelerde görüş alışverişinde bulunduklarını ve çok taraflı çerçevede koordinasyonu güçlendirmeye odaklandıklarını belirtti. Ayrıca, çevrenin korunması ve biyolojik çeşitliliğin korunması konusunda birlikte çalışacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT