Almanya'dan çarpıcı çıkış: Türkiye'nin bize 'hadi hoşça kalın' demesini istemem

Almanya'dan çarpıcı çıkış: Türkiye'nin bize 'hadi hoşça kalın' demesini istemem

Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Wolfgang Ischinger, stratejik konumuyla tüm Batı’nın barış ve güvenliği için büyük önem taşıdığına vurgu yaptığı Türkiye'nin NATO’da kalmaya devam etmesini temenni ettiğini söyledi.

Münih Güvenlik Konferansı (MSC) Başkanı Wolfgang Ischinger, Türkiye'nin Batı'nın güvenliği ve barışı için çok önemli bir role sahip olduğunu belirterek, "Türkiye'nin, İngiltere'nin AB'ye yaptığı gibi, benzer bir yola gitmesini, bizlere 'Hadi hoşça kalın' demesini istemem" dedi.

Ischinger, Yabancı Gazeteciler Cemiyeti (VAP) üyeleriyle video konferansı yoluyla düzenlediği sohbet toplantısında, 18-20 Şubat 2022'de düzenlenecek Münih Güvenlik Konferansı gündemi ve konukları hakkında bilgi verdi, güncel gelişmelere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2008'den bu yana konferansın başkanlığını yürüttüğünü, bu süre zarfında uluslararası alanda pek çok krize tanıklık ettiğini söyleyen deneyimli Alman diplomat, "Ancak günümüzdeki gelişmeler, geçmişte yaşadıklarımızın toplamını gölgede bırakıyor. Ben, aynı anda, pek çok krizin eş zamanlı geliştiği böyle bir süreci hatırlamıyorum" diye konuştu.

Ukrayna konusunda endişelerini dile getiren Ischinger, Avrupa hükümetlerinin adeta gözlemci gibi olayları seyretmekten artık vazgeçip, geç de olsa harekete geçmiş olmalarının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

AB dönem başkanı Fransa'nın Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün saatler süren bir görüşme gerçekleştirmesini önemli bir adım olarak değerlendiren Ischinger, benzer şekilde Alman Hükümeti'nin de yoğun bir diplomasi trafiğine start vermiş olmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.

Haberin tamamını DW Türkçe 'den okuyabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT