Almanya'dan arabayla yurt dışına gidenler yüksek geçiş ücretleriyle karşılaşabilir

Almanya'dan arabayla yurt dışına gidenler yüksek geçiş ücretleriyle karşılaşabilir

Almanya'dan arabalarınıza atlayıp yurt dışına tatile gitmek mi istiyorsunuz? Avrupa'nın birçok noktasında otoyol ücreti ile karşılaşacağınızı unutmayın...

Almanya'dan arabayla yurt dışına çıktığınızda Avrupa şehirlerinde beklenmedik maliyetlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Otoyollardaki ‘geçiş ücreti’ belirli yolları, köprüleri veya tünelleri kullanmak için ödemeniz gereken bir para olarak kabul ediliyor. Ödenilen paraları devletler daha sonra genellikle yol ağının bakımı ve genişletilmesi için kullanıyor.

Almanya ve Hollanda gibi bazı ülkeler otoyollarında ücret almıyor. Fransa, İtalya, İspanya ve Portekiz gibi ülkelerde kilometre başına ödeme yapılıyor.

Araştırmaya göre, yüksek otoyol ücretlerine sahip ülkelerden biri İtalya olarak ortaya çıktı. İtalya'da otomobilinizle seyahat ederken, yolları kullanmak ortalama 100 kilometrede ortalama 7 euro civarında ödeme yapmanız gerekiyor. Polonya'da ise belirli yollarda sadece 2,13 avro ödenmesi gerekiyor.

Seyahat edeceğiniz ülkede otoyol ücretlerini önceden araştırarak bütçenizi daha iyi planlayabilir ve sürpriz maliyetlerle karşılaşmaktan kaçınabilirsiniz. Google Haritalar veya özel geçiş ücreti hesaplayıcıları gibi uygulamalar size bu konuda yardımcı olabilir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
2 Yorum