Almanya’daki Türk sanatçılar “Cumhuriyet” klibinde buluştu: “Cumhuriyet özgürlüktür!”

Almanya’daki Türk sanatçılar “Cumhuriyet” klibinde buluştu: “Cumhuriyet özgürlüktür!”

Almanya’da 13 yıldan bu yana çalışmalarını sürdüren Turkuaz kültür ve sanat derneği Cumhuriyet’in 97’nci yılına özel Almanya’daki sanatçılarla sanal bir çalışmaya imza attı.

Almanya’daki Türk sanatçılar ilk kez bir klipte bir araya gelerek “Cumhuriyet” mesajları verdiler. Sanatçılar klipte çalışmalarıyla yer aldı.

SAZDAN CAZA, OPERADAN EDEBİYATA, ROCK’DAN RAP’E

Sazdan caza, resimden hiphop’a, tiyatrodan radyoya, edebiyattan  rap’e, rock’dan pop’a, operadan klasik müziğe dek çeşitli alanlardan tam 17

 Türk sanatçı Cumhuriyet klibinde bir araya geldi. Turkuaz kültür ve sanat kuruluşunun sanal bayram kutlaması çerçevesinde mesajlar veren  Almanya’daki  Türk sanatçılar özgürlük, barış, bağımsızlık, eşitlik, demokrasi ve laiklik vurgusu yaptılar.

unnamed.gif

KLİPTE İŞLERİYLE YER ALDILAR

Yönetmenliğini Ramazan Kenar’ın üstlendiği klipte yer alan sanatçılar ise şöyle:

Ahmet Gül  (opera sanatçısı),  Ali Çabuk (enstrümentalist-prodüktör),  Ayhan Coşkun (besteci-yorumcu-gitarist),  Erci E. (rapçi-besteci), Egemen Cantürk (gösteri sanatçısı-radyocu), Elif Şahin (piyanist-besteci), Kadir Yılmaz (Almanya eski hiphop şampiyonu-dans öğretmeni),  Meriç Yurdatapan (caz sanatçısı),  Mert Eylem (yorumcu-müzisyen-besteci), Murat-Yaşar-Maika Coşkun (perküsyon), Ruhsar Gümüşdal (yazar-oyuncu), Sade Doğan (basgitarist), Serpil Arslan (ressam),  Şirin Üstün (halk müziği sanatçısı), Yeşim Erdem (kabak sanatçısı), Yurdagül Kılınç (yazar).

Turkuaz kültür ve sanat kuruluşu hakkında ayrıntılı bilgi www.turkuaz-art.de web sitesinden alınabilir.

+49 – STUTTGART

HABERE YORUM KAT