Almanya'daki Türk medyasının seçimleri etkileyecek gücü var mı ?

Almanya'daki Türk medyasının seçimleri etkileyecek gücü var mı ?

Alman Meclis Başkanı Schäuble yaptığı açıklamada Almanya'da yapılacak seçimlere Türkiye ve Rusya'nın müdahalede bulanabileceği uyarısında bulunması sonrasında yapılacak seçimlerde Türk medyası etkili olabilir mi sorusunu akıllara getirdi.

Alman Meclis Başkanı Schäuble geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Almanya'da yapılacak seçimlere Türkiye ve Rusya'nın müdahalede bulanabileceği uyarısında bulunmuştu.

"Rusya, Türkiye gibi ülkelerdeki basın özgürlüğünün durumu Almanya'daki seçmenleri etkiliyor" ifadelerini kullanan Almanya Meclis Başkanı Wolfgang Schäuble "Tehlikenin nispeten büyük" olduğu konusunda uyarıda bulundu.

recaiaksu.jpg

Gazeteci Recai Aksu

Gazeteci Recai Aksu Almanya'da yapılacak seçimlere Türk medyasının etkisi olup olamayacağı konusunda Alman Meclis Başkanı Schäuble'den farklı bir görüşü savundu. Aksu Almanya'da yaşayan vatandaşların oy verirken çok büyük bir çoğunluğunun seçim kampanyasın süresince verilmesi vaadedilen hizmetlere, ekonomiye ve siyasilerin vatandaşlara karşı olan yaklaşımına dikkat ettiğini dile getirerek Türk medyasının seçim ile ilgili halkı etkileyemeyeceğini ifade etti.

hakkikeskin.jpg

Prof. Dr. Hakkı Keskin

Prof. Dr. Hakkı Keskin ise konu ile ilgili Türk medyasının Almanya'da yapılacak seçimin sonucuna bir etkisi olamayacağını dile getirdi. Mevcut Bundestag dağılımında AK Parti hükümetinin destekleyeceği siyasi bir parti olmaması sebebiyle seçimlere müdahale girişiminde bulunulamayacağını belirten Hakkı Keskin bu iddianın yersiz olduğunu belirtti.

Haber: Ece ERGİYEN 

HABERE YORUM KAT