Almanya'daki seçmenler kime oy verdi ?

Almanya'daki seçmenler kime oy verdi ?

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler öncesinde Almanya’da oy verme işlemlerinin son gününde Frankfurt Başkonsolosluğu’nda oy veren vatandaşlara seçimi sorduk

Almanya’da konsolosluklarda ve belirlenen seçim merkezlerinde, Türkiye'de ‪14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy kullanma işlemleri 09 Mayıs saat 21.00 itibariyle sona erdi. Almanya’nın 16 eyaletinden biri olan Hessen eyaletindeki vatandaşlar, oy verme işlemlerinin son gününde Frankfurt Başkonsolosluğu’na giderek oyunu kullandı. Konsolosluk’ta oy için son gün olduğundan dolayı sakin bir ortam havası vardı. 
 
VATANDAŞLAR DEĞİŞİKLİK İSTİYOR

Seçmenler Konsolosluğun bahçesinde kurulan konteynırlarda sırayla oyunu kullanırken, bizde Artı49.com olarak, seçmenlere mikrofon uzatarak seçimi sorduk. Vatandaşlar, bu seçimin Türkiye’nin geleceği için çok önemli olduğunu belirterek, artık iktidarda bir değişiklik olması gerektiğini dile getirdi. 

HELLALİK İSTEDİ

Mikrofon uzattığımız bir kadın vatandaş, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini ifade ederken, Türkiye’deki vatandaşlardan helallik istedi. 

“OY KULLANMAMIZ DOĞRU DEĞİL”

Bir diğer vatandaş ise, Almanya’da yaşayanlar olarak Türkiye için oy kullanmayı doğru bulmadığını belirterek, Türkiye’deki vatandaşların kaderiyle oynandığını ve Almanya’da oy kullanılmaması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
8 Yorum