Almanya'da göçmen kabul merkezine polis operasyonu

Almanya'da göçmen kabul merkezine polis operasyonu

Mülheim an der Ruhr'daki bir kabul merkezine düzenlenen polis operasyonunun ardından 26 yaşındaki Gineli bir adam hayatını kaybetti...

Kuzey Ren-Vestfalya'da bulunan Mülheim an der Ruhr'daki bir ilk kabul merkezinde Gineli bir göçmen ile polis memurları arasında şiddetli bir tartışma yaşandı. Ambulansla hastaneye götürülmek zorunda kalınan göçmen, kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.

"DİRENİŞ" GÖSTERİNCE...

Polisin yaptığı açıklamaya göre, adam operasyon sırasında şiddetli bir "direniş" gösterdi. Polis memurları olayın yaşandığı akşam bir güvenlik servisi tarafından merkeze çağrılmıştı, iddiaya göre, söz konusu kişi taşkınlık yapmış ve personele saldırmıştı.

Essen polis merkezinin bildirdiğine göre, 26 yaşındaki adam, öfke nöbetine girmiş ve odasına çağrılan polis memurlarına saldırmıştı. Bunu adamın "ısrarlı direniş eylemleri"nin takip ettiği aktarıldı. Açıklamaya göre, tesisin koridoruna ve iç avlusuna taşınan olay sırasında polis, adama iki kez şok tabancası kullandı. Verilen bilgiye göre, şok cihazının fark edilebilir bir etkisi olmadı.

YOLDA BİLİNCİNİ KAYBETTİ, HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ...

Acil servis ekipleri, güçlü bir direniş göstermeye devam eden 26 yaşındaki göçmeni sonunda etkisiz hale getirerek geçici olarak tutukladı. Polise göre, iki memur ısırıklarla yaralanırken bir memur da kafasına tekme yedi. Bölge sakini ve acil servis için çok sayıda ambulans çağrıldı. Adam daha sonra ambulansta tedavi edilirken bilincini kaybetti. Polise göre, yeniden hayata döndürüldü ve hastaneye götürüldü ve burada yaşamını kaybetti.

Olaya ve adamın ölüm nedenine ilişkin soruşturmalar Bochum polisi tarafından devralındı. Açıklamaya göre, olaya karışan memurlar psikolojik danışmanlık almak zorunda kaldı.

Polis daha fazla ayrıntı vermedi.

İLK KABUL MERKEZİ NEDİR

Almanya'ya gelen ve iltica başvurusunda bulunmak isteyen kişiler, varışlarının hemen ardından bir devlet kurumuna kayıt yaptırmak zorundalar. Bu kayıt; sınır makamlarına, polise, göçmenlik makamlarına ya da bir ilk kabul merkezine yapılıyor. İlk kabul merkezine yapılan başvurudan sonra, konaklama yerinde kalınırken, iltica işleminin başarıyla tamamlanmasının ardından veya reddedildikten belirli bir süre sonra, daha sonra yaşayabileceğiniz veya yaşamanız gereken bir şehir belirleniyor...

ARTI49

FOTOĞRAF: AA

HABERE YORUM KAT