Almanya'daki makam arabalarında "içten yanmalı motor" krizi

Almanya'daki makam arabalarında "içten yanmalı motor" krizi

Alman siyasetçi Hendrik Wüst, şubat ayında yeni bir makam aracına kavuşuyor. Wüst'ün kabinesindeki pek çok bakan elektrikli araba kullansa da, kendisi içten yanmalı bir motordan vazgeçmiyor.

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Hendrik Wüst, şu anki makam aracının kiralama süresi bitmesinin ardından benzinli bir otomobil olan Audi A8 L'nin aynısını kullanacak. Ancak, eyalet hükümetine göre, birkaç ton ağırlığındaki otomobilin elektrikli versiyonu bulunmuyor.

Kuzey Ren-Vestfalya, bu yılki "şirket aracı kontrolü"nde hükümet filosunun toplam CO2 emisyonu ile ölçülen tüm federal eyaletler arasında son sırada yer aldı. Eyalet başbakanlığı, geçtiğimiz Ocak ayında kabine tarafından "daha çevre dostu alternatif tahrik sistemlerinin kullanımını mümkün kılmak ve teşvik etmek amacıyla" şirket arabaları yönergesinin değiştirildiğini belirtti.

BAKANLAR BMW’DEN VAZGEÇMİYOr

Buna rağmen, birkaç bakan için tamamen elektrikli otomobillerin (BMW i7) sipariş edildiği ve bazı hibrid otomobillerin zaten kullanılmakta olduğu ifade ediliyor. Eyalet hükümetinin verilerine göre, içten yanmalı motorlara kıyasla daha fazla kabine üyesi yakında tamamen elektrikli ya da hibrid araçlarla seyahat edecek.

Bu değişikliklerle ilgili olarak Ekonomi Bakanı Mona Neubaur (Yeşiller), makam aracı olarak tamamen elektrikli bir araç alan ilk kişi oldu. Neubaur, yaptığı açıklamada, "Artık seyahatlerimde bu aracı kullanabileceğim için çok mutluyum. Otomobil hareketliliği ve iklim koruma hedeflerini birleştirmek mümkün. Ayrıca, şarj altyapısının genişletilmesindeki ilerlemeyi de 'canlı' olarak deneyimleyebiliyorum." şeklinde konuştu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT