Almanya'daki hangi partiler CHP'yi kutladı: Alman siyasetçiler ne istiyor, Kenan Kolat anlattı...

Almanya'daki hangi partiler CHP'yi kutladı: Alman siyasetçiler ne istiyor, Kenan Kolat anlattı...

CHP Berlin Başkanı Kenan Kolat, Artı49 Youtube kanalında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kolat, "Almanya'daki siyasetçilerin büyük bölümü Türkiye'nin demokratik bir ülke olmasını istiyor tabii ki, çünkü iletişim kurmak çok önemli ve değerli" dedi.

Türkiye'deki yerel seçimlerden CHP zaferle ayrılırken, AKP ise 22 yıl sonra ilk kez ikinci parti konumuna geriledi.

Seçimlerin yankısı Almanya'ya da uzanırken, Alman basınında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için "Geleceğim Cumhurbaşkanı" imalarında bulunuldu.

"GİDİŞAT ONU GÖSTERİYOR"

CHP Berlin Başkanı Kenan Kolat ise, Artı49 Youtube kanalında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kolat, "Açık farkla kazanacağımızı düşünmüyordum" derken, "Şimdiye kadar alamadığımız yerleri bile kazandık" dedi.

CHP'nin yurt dışına dönük önemli bir program hazırladığının da altını çizen Kolat, Alman basınında İmamoğlu hakkında çıkan yazılar için ise, "Gidişat onu gösteriyor" diyerek, İmamoğlu'nun gelecekte Cumhurbaşkanı olabileceğini söyledi.

HANGİ PARTİLER KUTLADI

SPD'den, CDU'dan ve Yeşiller'den çok önemli isimlerin seçimlerden sonra kendisini kutladığını belirten Kolat, bu durumdan çok mutlu olduğunu ve Alman arkadaşlarına teşekkür ettiğini söyledi.

Kolat, "Almanya'daki siyasetçilerin büyük bölümü Türkiye'nin demokratik bir ülke olmasını istiyor tabii ki, çünkü iletişim kurmak çok önemli ve değerli. Türkiye'nin öneminin hepsi farkında. Ama böyle anti demokratik, 'ben yaptım oldu' yaklaşımlarıyla olmayacağını biliyorlar. Tabii bu anlamda da onlarda bir umut oluştu" diye belirtti.

İşte o yayın:

ARTI49

HABERE YORUM KAT