Almanya'daki 'en memnuniyetsiz insanlar' açıklandı
Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, bekar ebeveynlerin öznel refahı diğer nüfus gruplarıyla karşılaştırıldığında oldukça düşük. Federal Nüfus Araştırmaları Enstitüsü'nün (BiB) perşembe günü Wiesbaden'de sunduğu "Refah Monitörü" raporunun gösterdiği gibi, işe gitmek için uzun mesafeler kat etmek zorunda kalan çalışanlar da ortalamadan daha az yaşam memnuniyeti bildiriyor.
Araştırmaya göre çocuklu bekarların yaklaşık yüzde 57'si pek memnun olmadığını söyledi. Sadece yüzde 12'nin biraz azı çok memnun olduklarını söyledi. Özellikle bekar ebeveynlerin öznel refahları konusunda desteğe ihtiyaç duydukları ortaya çıktı. BiB direktörü Katharina Spieß, "Bekar ebeveynlerin refahı pandemiden önce zaten ortalamanın altındaydı ve pandemi yılları bunu iyileştirmedi" dedi. Bu durum aynı zamanda evde yaşayan çocukları da önemli ölçüde etkiliyor.
Çalışma için popülasyon grupları yaşamın belirli evrelerini temsil eden örnekler olarak seçildiği bildirildi. Araştırmacılar diğer şeylerin yanı sıra, akademik diploması olmayan kişilerin ortalamanın altında memnun olduklarını söyledi. Birinci kuşak göçmenler hayatlarından nispeten memnunlar. Memnuniyet veya memnuniyetsizlik için özel nedenler sorulmadı.
Araştırmacıların hesaplamaları, Almanya'da 18 ila 49 yaşları arasındaki 30.000 katılımcının yer aldığı aile demografik paneli "FReDa" (2021) ve 50 yaş ve üzeri kişilerle ilgili bilgilerin yer aldığı "Paylaş" adlı önceki temsili çalışmalara dayanıyor.
Avrupa'da sağlık, yaşlanma ve emeklilik üzerine uluslararası bir anket projesi olan mevcut Share çalışması için Kasım 2021 ile Eylül 2022 arasında Almanya'da 4.400'den fazla kişiyle anket yapıldı. Her iki çalışmada da insanların hayatlarından ne kadar memnun oldukları 0 ila 10 arası bir ölçekte soruldu.