Almanya'daki buluşmada Barış Yarkadaş'ın soruduğu soru sonrası kahkaha tufanı koptu

Almanya'daki buluşmada Barış Yarkadaş'ın soruduğu soru sonrası kahkaha tufanı koptu

Hafta sonunu Almanya’da geçiren gazeteci Barış Yarkadaş Almanya’da vatandaşın son haftalarda en çok korktuğu konuyu okuyucularıyla paylaştı.

Hafta sonunu Halk TV yorumcusu  İsmail Saymaz’la birlikte  Almanya’da geçirdiğini okuyucularıyla paylaşan Barış Yarkadaş bugünkü yazısını Almanya’daki misafirliğinde gördüklerine ayırdı. Hükümet kanadından gelen "Almanya'da raflar bomboş" söyleminin asılsız olduğunu söyleyen Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş Alman halkının büyük korkusunun kesilme ihtimali olan doğalgaz olduğunu dile getirdi.

Özellikle iktidar kanadından gelen Batı bizi kıskanıyor tarzı söylemlerin gerçeği yansıtmadığını yazısında ortaya koyan Barış Yarkadaş “Alman halkında da endişe yok değil… Ancak onların endişeleri bambaşka… Almanlar nelerden mi endişe duyuyor?” diye yazdı.

Almanya’da sohbet ettiği çok sayıda yurttaşa “Almanların gündemi ne?” diye sorduğunu ifade eden Yarkadaş .” Ayrı günlerde ve ayrı mekanlarda sohbet ettiğimiz Türkler neredeyse ağız birliği etmişçesine, “Almanya’da şu an tek gündem, kaloriferlerin yanıp yanmayacağı… Almanların en büyük korkusu, kaloriferlerin yanmaması ve doğalgazın kesilmesi’’ cevabını aldığını yazısında aktardı.

KAHKAHA ATTIRAN İDDİALAR
Halkın şuanda hükümetten tek beklentilerinin Rusya- Ukrayna savaşı sonrası Rusya’nın doğalgazı kesme ihtimaline karşı alacağı önlemler olduğunu aktaran Barış Yarkadaş “AKP iktidarı sözcüleri, “Almanya bizi kıskanıyor’’ diye içi boş söylemlerle günü kurtarırken, iki halkın yaşadığı korkular bile bambaşka bir dünyada yaşadığımızı gösteriyor” ifadelerini kullandı.

İktidar kanadından gelen “Almanya’da market raflarının boş olduğu söyleniyor” sözlerini de konuştuğu insanlara soran Yarkadaş bu iddialar karşısında kahkaha attıklarını belirtti.

Yarkadaş yazısında şu cümleleri kullandı:

Üç günlük Almanya gezimiz süresince katıldığımız panellerde, “Almanya’da market raflarının boş olduğu söyleniyor” deyince, salonda kahkaha tufanı kopuyordu. Almanya’da yaşayan Türkler, panel sonrası yaptığımız ikili sohbetlerde ise bu kahkahaların sebebini şöyle açıklıyordu:

“Almanya’da da Avrupa’nın başka kentlerinde de herhangi bir gıda tedarik sıkıntısı yok. AKP sözcüleri bu sözleri söyleyince biz bunları gülerek izliyoruz. Rusya-Ukrayna savaşı başladığında bir iki gün ayçiçek yağı sorunu yaşandı. O da hemen çözüldü. AKP bu yalanı nasıl rahatça söylüyor. Onlara oy veren binlerce Türk var Avrupa’da… Kendi seçmenleri böyle bir sıkıntının olmadığını zaten görüyor.”

AKP kuşkusuz ki; Türkiye’de yaşayan seçmeni etkilemek için bu yalanı piyasaya sürüyor. Ancak yalanın perdesi yırtılınca, gerçek ortaya çıkıyor.

GELECEK KAYGISI ARTIYOR

Bu haberi okuyunca, Almanya’da yaşayan Türklerle yaptığımız sohbetler geldi aklıma. Bu yüzden yazının içeriğini değiştirerek Türk ve Alman halkının yaşadığı iki korkuyu karşılaştırdım.

Türklerin “her endişeyi en yoğun yaşayan halk’’ kategorisine girmesi hayli üzücü bir durum… Demek ki; halkımız geleceğe yoğun bir endişe ile bakıyor.

Alman halkında da endişe yok değil… Ancak onların endişeleri bambaşka… Almanlar nelerden mi endişe duyuyor?

Şu an tek korkuları…
Almanya’da sohbet ettiğimiz çok sayıda yurttaşımıza “Almanların gündemi ne?” diye sordum. Ayrı günlerde ve ayrı mekanlarda sohbet ettiğimiz Türkler neredeyse ağız birliği etmişçesine, “Almanya’da şu an tek gündem, kaloriferlerin yanıp yanmayacağı… Almanların en büyük korkusu, kaloriferlerin yanmaması ve doğalgazın kesilmesi’’ dedi.

ALMANLARIN HÜKÜMETTEN BEKLENTİSİ…

Almanlar, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Rusya’nın doğalgazı kesme ihtimali karşısında büyük bir paniğe kapılmış ve bu konu ülkenin “neredeyse’’ tek gündemi haline gelmiş… Bu yüzden, daha önce kapatılması düşünülen termik santrallerin faaliyete devam etmesi yönünde alınan karar büyük destek bulmuş. Alman halkı hükümete, “Bizi sakın soğukta ve karanlıkta bırakmayın’’ diyormuş. Yapılan kamuoyu araştırmalarında da bu sonuçlar çıkıyormuş.

ALMANYA BİZİ KISKANIYORMUŞ…

AKP iktidarı sözcüleri, “Almanya bizi kıskanıyor’’ diye içi boş söylemlerle günü kurtarırken, iki halkın yaşadığı korkular bile bambaşka bir dünyada yaşadığımızı gösteriyor. Almanya’da hiç kimse “Faturamı ödeyemeyeceğim’’ korkusu yaşamıyor. Türk halkının yüzde 75’i ise önümüzdeki aylarda faturasını ödeyemeyecek duruma düşmekten korkuyor.

Bu basit örnek bile 2022 yılında yaşıyor olmamıza rağmen, nasıl bir girdabın içinde olduğumuzu gösteriyor.

 

 

HABERE YORUM KAT