Almanya'daki bu ilçelerde 6 kişiden biri kaçıyor

Almanya'daki bu ilçelerde 6 kişiden biri kaçıyor

Bertelsmann Vakfı tarafından yapılan yeni bir nüfus tahminine göre Almanya'nın bazı ilçelerinde rekor sayıda göç yaşanabileceği belirtiliyor.

Bertelsmann Vakfı tarafından yapılan yeni bir nüfus tahminine göre, Thüringen önümüzdeki 15 yıl içinde nüfusu en fazla azalacak eyaletlerden biri olacak.

Hesaplamaya göre 2020 ile 2040 yılları arasında nüfus 230.000 kişi azalacak. Bu da yüzde 10,9'luk bir düşüşe ve 1,89 milyona tekabül ediyor. Hatta bazı ilçeler önümüzdeki 15 yıl içinde her beş ya da altı vatandaştan birini kaybedecek.

Çalışma bu durumu şöyle ifade ediyor: "Eğilim, yüzde 0,6'lık bir artı ile ulusal düzeyden çok daha olumsuz. Bu da Saksonya-Anhalt'tan sonra Thüringen'in tüm federal eyaletler arasında en yüksek nispi nüfus düşüşüne sahip olmasının beklendiği anlamına geliyor."

Ancak bölgeler ve şehirler arasında büyük farklılıklar bulunuyor: Bağımsız Erfurt, Jena ve Weimar şehirlerindeki gelişmenin nispeten istikrarlı olacağı tahmin edilmektedir. Belediyelerin büyüklüğü ile nüfus gelişimi arasında açık bir korelasyon var - kaybedenler 20.000 veya daha az nüfusa sahip küçük belediyelerdir.

Altı ilçede ve bağımsız Suhl kentinde yüzde 15'in üzerinde nüfus düşüşü bekleniyor. Tahminlere göre, Altenburger Land bölgesi bu dönemde nüfusunun yüzde 17,4'ünü, Greiz bölgesi yüzde 19,5'ini, Kyffhäuserkreis bölgesi yüzde 15,5'ini, Saale-Orla bölgesi yüzde 15,6'sını ve Saale-Holzland bölgesi yüzde 16,2'sini kaybedecek. Saalfeld-Rudolstadt bölgesinde de bu oran yüzde 15'in üzerindedir. Suhl şehrinin yüzde 17,1 oranında küçülmesi bekleniyor.


Buna ek olarak, kreş ve okul çağındaki kız ve erkek çocuklarının sayısı önümüzdeki yirmi yıl içinde yüzde 23 ile neredeyse yüzde 9 arasında azalacağı tahmin ediliyor. Çalışma çağındaki 25-64 yaş arası kişilerde ise yaklaşık yüzde 20'lik bir düşüş öngörülmektedir. Çalışmada ayrıca şu ifadeler yer almaktadır: "Buna karşılık, genç yetişkinlerin sayısında hafif bir artış ve 80 yaş ve üzeri insanların sayısında çok önemli bir artış olacaktır."

HABERE YORUM KAT