Almanya'daki bira fabrikaları alarm veriyor: Binlerce şişe imha mı edilecek ?

Almanya'daki bira fabrikaları alarm veriyor: Binlerce şişe imha mı edilecek ?

Bazı AB ülkelerinde, şişeler için bir depozito ödenmesi gerekirken bazılarında ise böyle bir uygulama bulunmuyor ancak bu değişmek üzere.

AB, paketleme ve depozitolar için yeni düzenlemeler planlıyor. Bira fabrikaları bu nedenle alarm veriyor.

Federal Alman İçecek Toptancıları Birliği (bv-gfgh) tarafından yapılan bir basın açıklamasında dolaşımdaki bira şişelerinin, logo ve seri numarasının yeniden oluşturulabilmesi için muhtemelen yeni AB yönetmeliği ile tedavülden kaldırılması gerekmesi sebebiyle Alman yeniden kullanılabilir sistemlerinin tehlikeye girmesi gündemde . Bv-gfgh, "halihazırda kurulmuş, başarılı ve onlarca yıldır işleyen yeniden kullanılabilir sistemlerin varlıkları, planlanan düzenlemeler nedeniyle tehlikeye giriyor" diye eleştiriyor.

Almanya'daki yeniden kullanılabilir sistemler 70 yılı aşkın bir süre önce kuruldu. Federal Birliğe göre, şu anda dolaşımda yaklaşık dört milyar iade edilebilir iade edilebilir şişe var, bu da iade edilebilir payın yüzde 80 civarında olduğu anlamına geliyor. “Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Yönetmeliği” (PPWR) ile artık bu sistemi alt üst etmek amaçlanıyor.

Brauerbund patronu Holger Eichele : “AB planları gerçeğe dönüşürse, tüm depozitolu şişeleri eritmek zorunda kalırız. Bu çılgınlık önlenmeli.” ifadelerini kullandı

Yeniden kullanılabilir sistemi değiştirmek ekonomik olarak haklı mı?

Federal birlik ve bira fabrikası patronu Eichele'nin bakış açısından, bazı AB ülkeleri henüz yeniden kullanılabilir bir sistem getirmediği için tek tip bir yasanın gerekli olduğu anlaşılamaz. Federal dernek, düzenlemelerin yeniden yapılandırılması "herhangi bir ekolojik katma değer sunmadan milyarlarca yatırımla ilişkilendirilecektir" diye yazıyor.

Federal Birlik ve Bira Endüstrisi Başkanı Eichele'ye göre, bazı AB ülkelerinin bugüne kadar çoklu kullanımlı ambalaj sistemini uygulamamış olmaları nedeniyle tek bir yasa gerekliliği anlaşılaz kuralların yeniden yapılandırılması "ekolojik bir katma değer sunmadan milyarlarca yatırım gerektireceği" şeklinde Federal Birlik tarafından belirtiliyor.

Bunların çoğu hala birçok yıl kullanılabilecek durumda olması sebebiyle dört milyar çoklu kullanımlı şişenin imha edilmesi ekonomik açıdan mantıksız olduğu söyleniyorAncak AB direktifi açıkça çoklu kullanımlı ambalajlarda "kalıcı bir etiketleme" gerektirmektedir.

Dört milyar iade edilebilir şişeyi imha etmek bu nedenle ekonomik değil çünkü bunların büyük bir kısmı hala uzun yıllar kullanılabilir. Bununla birlikte, AB direktifi, yeniden kullanılabilir ambalajlar üzerinde açıkça “kalıcı olarak yapıştırılmış etiketleme” gerektiriyor.

Öte yandan, Alman yeniden kullanılabilir ambalajları her zaman yıkanabilir etiketler kullanıldı. İçecek endüstrisi dernekleri endişelerini doğrudan Avrupa Parlamentosu üyelerine iletmiştir. PPWR'nin arkasındaki fikrin olumlu olarak görülmesi gerektiğini belirtilerek "İklim korumasını güçlendirdiği için yeniden kullanılabilir ambalajı teşvik etme ve güçlendirme hedefini açıkça destekliyoruz. Ancak bu süreçte mevcut sistemlerin varlığı tehlikeye atılmamalıdır.” ifadelerine yer verildi.

 

HABERE YORUM KAT