Almanya'da zorunlu askerlik geri mi geliyor?

Almanya'da zorunlu askerlik geri mi geliyor?

Hükümet Bundeswehr'e 100 milyar euro yatırım yapmak istiyor. Ancak hala çok şey belirsiz: Almanya'nın sınırlarını kim savunacak, olası yeni tankları kim kullanacak, yeni helikopterleri kim uçuracak?

Ukrayna'daki savaş Almanya'daki insanları rahatsız ediyor. Michael Zimmermann, Vicdani Ret ve Barış için Evanjelik Çalışma Grubu'nun (EAK) yönetim kurulu üyesidir. Tavsiye taleplerinin son haftalarda büyük ölçüde arttığını söylüyor.

Normalde insanlardan ayda bir veya iki talep gelirken, şimdi aniden günde ona kadar talep var. Zimmermann , "Ukrayna'daki savaş göz önüne alındığında, NATO'nun müdahale edebileceğinden ve sıranın kendilerine geleceğinden korkuyorlar" diyor.

Gençler endişeli
Danışma merkezlerine telefon veya internet yoluyla ulaşan gençler de var. On yıldan fazla bir süre sonra zorunlu askerliğin eski haline getirilmesi durumunda nasıl reddedebileceklerini bilmek istiyorlar. Peki, askerlik yeniden başlatılabilir mi? Silahlı Kuvvetler Parlamento Komiseri Eva Högl ( SPD )bu sorunun cevabı olarak "hayır" ifadesini kullandı.. Ancak Bundeswehr'in nasıl iyi personel alabileceği ve gençlerin nasıl gönüllü olabileceği üzerine bir araştırma yapmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Klingbeil: Zorunlu askerlik "içten dışa kırıldı"
SPD başkanı Lars Klingbeil de benzer bir görüşe sahip . Bu hafta Saarbrücken'de parlamento gazetecileriyle yaptığı konuşmada , son yıllarda zorunlu askerliğin "içeriden yok edildiğini" söyledi. Eğitim yapılarını yeniden oluşturmak sonsuza kadar sürer. Bundeswehr'e göre, genç askerler modern bir ordudaki özel görevleri kolayca yerine getiremezlerdi.

Vicdani ret başvuruları arttı
Zorunlu askerliğe bakılmaksızın, Almanya'daki herkesin vicdani nedenlerle askerlik hizmetini silahla reddetme hakkı vardır. Yasaya göre, 18-60 yaş arasındaki her erkek, savaş durumunda ülkeyi savunmak zorunda kalacaktı. Ama kimse insanları vurmaya zorlanamaz. Silahla çalışmayı reddeden herhangi biri, örneğin tıp alanında veya diğer hizmetlerde silahsız olarak kullanılabilir.

Ukrayna'daki savaş nedeniyle, her zamankinden daha fazla insan vicdani ret başvurusunda bulundu - ancak hala çok az kişi var. Federal Aile İşleri Bakanlığı'na göre, sorumlu Federal Aile ve Sivil Toplum Görevleri Dairesi (BaFzA) bu yıl şimdiye kadar çoğu Mart ayında olmak üzere 179 başvuru aldı. Karşılaştırma için: 2021'de yıl boyunca 201 başvuru vardı.

Askerlik yerine zorunlu hizmet mi?
Zorunlu askerliğe bir alternatif, genel zorunlu askerliğin getirilmesi de olabilir. Örneğin, NRW İçişleri Bakanı Herbert Reul ( CDU ) bunu – yardım kuruluşları, sosyal hizmetler, silahlı kuvvetler veya ekolojik sektörde – destekliyor. Ona göre, genç kadınlar ve erkekler bir bütün olarak topluma fayda sağlayacaktır.

Artı49
Fotoğraf:Unsplash

HABERE YORUM KAT