Almanya'da zorunlu askerlik anketi, gençlerin büyük bölümü istemiyor

Almanya'da zorunlu askerlik anketi, gençlerin büyük bölümü istemiyor

Almanya'da yapılan bir ankete göre Alman gençlerin sadece üçte biri zorunlu askerliğe sıcak bakıyor. Gençlerin büyük bir bölümü ise sivil hizmeti tercih ediyor.

Almanya’da gençler arasında yapılan bir ankete göre katılımcıların sadece üçte biri zorunlu askerlik hizmetini tercih ediyor.

Ukrayna’daki savaşın Avrupa’nın güvenlik durumunu değiştirmesi ve Almanya’da Bundeswehr’in savunma kapasitesiyle ilgili tartışmaların artması, zorunlu askerlik konusunu yeniden gündeme getirdi.

ZORUNLU ASKERLİK GERİ GETİRİLMELİ

Parlamentonun Silahlı Kuvvetlerden Sorumlu Üyesi Eva Högl, Bundeswehr’in yaşlandığını ve küçüldüğünü belirterek, zorunlu askerlik hizmetinin modern koşullarla yeniden getirilmesi için açık bir tartışma çağrısında bulundu.

SİVİL HİZMET TERCİH EDENLER DE YÜKSEK

Civey tarafından yapılan ankete göre 18 ila 39 yaş arasındaki gençlerin yarısı, sosyal ya da çevresel sektörlerde yer alma fırsatı sunulduğunda bir yıllık sivil hizmeti tercih ediyor. Ankete katılanların %36’sı kesinlikle bir yıl sivil hizmet yapmayı tercih ederken, %14’ü bu yönde bir eğilim gösteriyor.

Buna karşılık, %38’lik bir kesim bir yıl askerlik yapmayı tercih ediyor; %28’i net bir şekilde askeri hizmeti seçerken, %10’u bu yönde bir eğilim belirtiyor. Kararsız olanların oranı ise %12 olarak belirlendi.

Bu sonuçlar gençlerin zorunlu askerlik hizmetine bakış açısının çeşitliliğini ve toplumda hizmetin farklı alanlarda uygulanması konusundaki potansiyel tercihleri gösteriyor. Politikacılar ve kamuoyu Almanya'da zorunlu askerlik hizmetinin geleceği konusunda farklı görüşlere sahipken, gençlerin tercihleri bu tartışmanın önemli bir parçası olmaya devam ediyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT