Almanya'da "Zenginler şehri" deniyordu: Ülkenin en borçlu şehri çıktı

Almanya'da "Zenginler şehri" deniyordu: Ülkenin en borçlu şehri çıktı

Münih'de, 1 Ekim 2023'den bugüne toplamda 90 bin 362 kişi "aşırı borçlu" olarak kaydedildi.

Hayat pahalılığı ve bir süredir etkileri ağır bir biçimde hissedilen ekonomik kriz, Almanya'da yaşayan çok sayıda insanın borçla yaşamasına kapı aralıyor. Münih'te de durum pek farklı değil.

"Zenginler için varlıklı bir şehir" dedikoduları, Münih için pek de inandırıcı değil. Çünkü gerçek, neredeyse bunun tam tersine doğru ilerliyor.

Evet, Münih ortalamanın üzerinde zenginliğe sahip Alman şehirlerinden biri. Ancak bir o kadar da hayat pahalılığıyla boğuşan, borçlu nüfusa sahip. Açıklanan rakamlar da tüm mahalleler için çıplak gerçeği gözler önüne seriyor.

ON BİNLER BORÇLA YAŞIYOR

Şehirde 1 Ekim 2023'den bugüne toplamda 90 bin 362 kişi "aşırı borçlu" olarak kaydedildi.

Araştırmalar, aşırı borçluluk özelliklerine sahip kişilerin sayısının son 3 yılda ilk kez artış gösterdiğini ortaya çıkarıyor. Bu bir kişinin borçları olduğu, ancak henüz haczedilmediği anlamına geliyor. Ortalama borç miktarının ise kişi başına 20 bin Euro'nun üzerinde olduğu kaydediliyor.

Kentin borç danışmanlığı hizmetinden Marc Wichlajew, trendin tersine döndüğünü doğruluyor. Bir önceki yıl 2022'ye kıyasla yaklaşık bin kişi daha başvuruda bulundu. Enerji faturalarını artık ödeyemeyenlerin oranı dramatik bir şekilde arttı.

En düşük borçlu oranı Obermenzing'de (yüzde 3,95). İkinci sırada ise yüzde 11,92 ile eski kent var. Ganzmüller'e göre buradaki yüksek oran iki faktörden kaynaklanıyor. Altstadt'ta sosyal yoksunlar için çok sayıda konut bulunuyor ve ikinci olarak, burada ortalamanın üzerinde sayıda başarısız serbest meslek sahibi kayıtlı.

Öte yandan, eski kent sakinleri aynı zamanda en yüksek satın alma gücüne sahipler. Verilere göre, ortalama olarak yılda 41 bin Euro'nun üzerinde harcama yapabiliyorlar.

ARTI49

HABERE YORUM KAT