Almanya'da "Z" krizi! Giderek yaygınlaşıyor...

Almanya'da "Z" krizi! Giderek yaygınlaşıyor...

Z sembolü, Rusya'nın Ukrayna'daki saldırganlık savaşına verdiği desteği temsil eden Rus tanklarının üzerine işlenmiştir. İşaret artık Almanya'da daha sık görülüyor.

Rus tanklarından Alman sokaklarına: Ukrayna'daki Rus savaşına destek olarak Z sembolü Almanya'da da zaman zaman ortaya çıktı. Birkaç federal eyalette, örneğin arabalarda veya duvarlarda grafiti olarak Z sembolünün kayda geçtiği vakalar rapor edildi. İçişleri Bakanlığı'na göre NRW'de Rus işgalinden beş hafta sonra Z sembolüyle ilgili 22 vaka kaydedildi.

Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Boris Pistorius geçtiğimiz günlerde Z sembolünün Rus ordusunun uluslararası hukuku ihlal eden eylemlerini temsil ettiğini söyledi.  Sembol, Halle'de Saksonya-Anhalt İçişleri Bakanı Tamara Zieschang'a göre aşırı sağcı bir kişi tarafından tescil edilen bir gösteri de dahil olmak üzere halka açık etkinliklerde de yer aldı. Rusya'nın uluslararası hukuku ihlal eden Ukrayna'ya yönelik saldırısının onaylandığına dair bazı kanıtlar var. Aşağı Saksonya'da bir aileye, arabasına büyük bir Z işareti yapıştırdıkları için cezai işlem başlatıldı.

Yardım kuruluşu tehdit mektubu aldı
Bremen'de, Ukrayna'daki savaş mültecilerini destekleyen bir yardım kuruluşuna içi toz dolu bir mektup gönderildi. Polisin açıklamalarına göre, mektupta Z sembollü Rus yanlısı bir mektup vardı. Toz halindeki maddenin zararsız olduğu ortaya çıktı.

Birkaç federal eyalet, sembolün kullanımı için cezai sonuçlar açıkladı. Ceza Kanununun 140. maddesine göre suçun, üç yıla kadar hapis veya para cezası riski var.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana, Rus tanklarında ve üniformalarında sıklıkla beyaz bir Z görülüyor. "za pobedu" ("zafer için") anlamına gelmektedir. Savaş bölgesinin dışında, Rusya'ya desteğin bir sembolü olarak sosyal medyada olduğu kadar binalarda, arabalarda ve giysilerde de gösteriliyor.

Artı49
Fotoğraf:Vikipedia

HABERE YORUM KAT