Almanya'da yüzlerce polis memuru hakkında soruşturma başlatıldı: Demokrasi için büyük tehlike

Almanya'da yüzlerce polis memuru hakkında soruşturma başlatıldı: Demokrasi için büyük tehlike

Almanya'da yürütülen bir soruşturmaya göre polis memurlarının içinde yüzlerce aşırı sağcı polis memurunun olduğunu gösterdi.

Almanya’da yürütülen bir soruşturma, halihazırda yüzlerce polis memurunun aşırı sağcı görüşlere sahip olduğunu veya komplo teorilerini takip ettiğini ortaya koydu. CDU partisinden siyasetçi Herbert Reul, bu durumun demokrasi için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

GERÇEK SAYI DAHA YÜKSEK

Stern dergisi ve RTL’nin federal eyaletlerin içişleri bakanlıklarından aldığı bilgilere göre şu anda en az 400 eyalet polisi, aşırı sağcı görüşlere ve komplo ideolojilerine sahip oldukları şüphesiyle disiplin soruşturması veya kovuşturmasının merkezinde bulunuyor.

Berlin, Mecklenburg Vorpommern, Bremen ve Thüringen’in güncel rakamları sağlayamaması nedeniylecs gerçek sayının daha da yüksek olabileceği düşünülüyor.

"POLİS TEŞKİLATINDA İSTEMİYORUM"

Federal Polis Komiseri Uli Grötsch, aşırı sağcıların polis güçlerinin düzenini kasıtlı olarak bozmaya çalıştıkları söyledi. Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul ise aşırı sağcı görüşlere sahip polis memurlarını “demokrasi ve hukuk devleti için büyük bir tehlike” olarak nitelendirerek, “Bu insanları polis teşkilatında istemiyorum” dedi.

Berlin’de polis memurları hakkında 96 disiplin davası yürütüldüğü ancak bu davaların politik eğilimlere göre ayrıştırılamadığı belirtildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT