Almanya'da yeni kimlik ve pasaport başvurularında büyük değişiklik

Almanya'da yeni kimlik ve pasaport başvurularında büyük değişiklik

Almanya'da dijitalleşme süreci kimlik kartları ve pasaportlar için yeni düzenlemeler getirdi. Buna göre pasaport ve kimlik kartı başvuruları için artık dijital vesikalık fotoğrafları kullanılacak.

Almanya’da dijitalleşme süreci, kimlik kartları ve pasaportlarla ilgili yeni düzenlemeler getiriyor.

2025 yılından itibaren yürürlüğe girecek olan “Pasaport, Kimlik ve Yabancılar Hukuku Belgelerinde Güvenliği Güçlendirme Yasası” kapsamında, kimlik kartları ve pasaportlar için başvurular artık yalnızca dijital vesikalık fotoğraflarla yapılabilecek.

Bu değişiklik, idari süreçleri basitleştirmeyi ve kimlik sahteciliğini önlemeyi hedefliyor.

OFİSE GİTMEYE GEREK KALMIYOR

Yeni düzenlemeyle, vatandaşların ofise basılı fotoğraflarla gitmelerine gerek kalmayacak; fotoğraflar elektronik olarak gönderilecek. Bu, özellikle yoğun bürokrasiyle mücadele eden şehirlerde, randevu alma ve fotoğraf çektirme süreçlerini kolaylaştıracak.

E-Perso’nun akıllı telefonlara entegrasyonu gibi dijitalleşme adımları, Almanya’nın uluslararası alanda tanınan yüksek güvenlik standartlarını daha da güçlendirecek.

Dijital pasaport fotoğrafları, yetkili fotoğrafçılar, fotoğraf servisleri veya fotoğraf kabinleri tarafından çekilebilecek ve 1 Mayıs 2025’ten itibaren yalnızca bu dijital yöntemle başvurular kabul edilecek.

ARTI49

HABERE YORUM KAT