Almanya’da yeni bir sağ parti kuruldu

Almanya’da yeni bir sağ parti kuruldu

Almanya’da siyasetten hayal kırıklığı yaşayan sağ seçmene hitap etmek isteyen yeni bir parti kuruldu

‘Bündnis Deutschland’ (Almanya Birliği) adlı parti, aşırı sağcı AfD ve diğer partilerdeki koyu muhafazakâr seçmene hitap etmek istiyor. “Özgürlük. Refah. Güvenlik” sloganıyla kurulan partinin başkanı Steffen Grosse oldu.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Grosse, sağ siyasi yelpazede bir ‘temsil boşluğu’ olduğunu ve bu boşluğun AfD’nin olası bir koalisyon ortağı olmamasından ortaya çıktığını, bu nedenle de seçmenlerin her zaman kırmızı-yeşil koalisyon tarafından şekillendirilen bir politikayla yaşamak zorunda kaldığını söyledi. Bir zamanlar Saksonya eyaletinde, Saksonya Hür Seçmenler Partisi’nin eyalet başkanlığını yapan Grosse, ‘Bündnis Deutschland’ın hedeflerinin arasında çalışanlar için vergi yükünün azaltılması olduğunu ifade etti. Yeni Parti için ayrıca güvenli, uygun fiyatlı enerji, sağlam kamu maliyesi ve kırsal bölgelerde daha fazla doktor gibi konuların da önemli olduğu vurgulandı.

BREMEN SEÇİMLERİNE KATILMAK İSTİYOR
Alınan bilgilere göre kurucu üyeler arasında CDU, CSU, SPD ve FDP’nin eski üyelerinin yanı sıra AfD ve bir zamanlar Bernd Lucke etrafında eski AfD üyeleri tarafından kurulan Liberal-Muhafazakâr Reformcular (LKR) da yer alıyor. Yeni kurulan partiye üye olanlar arasında, AfD’nin Kuzey Ren Vestfalya teşkilatından ilkbahar aylarında istifa eden Markus Scheer’in de olduğu açıklandı. Fulda’da yapılan kuruluş toplantısına yaklaşık 50 kişi katıldı. ‘Almanya Birliği’, Mayıs 2023’te yapılacak Bremen Parlamentosu seçimlerine katılmak istediğini açıkladı.

Fotoğraf: Ben Freeman - Flickr (CC BY-NC 2.0) * Gerekli oranda büyütüldü

 

HABERE YORUM KAT