Almanya'da yelken dersi az kalsın faciayla bitiyordu: Eğitmene soruşturma açıldı
13 ve 14 yaşlarındaki dört genç Hiddensee açıklarında Baltık Denizi'nden kurtarıldı. Polisin akşam saatlerinde yaptığı açıklamaya göre, gençlerin yelkenli tekneleri Cuma günü suyla dolmuştu. Gençler yelken derslerine katılıyorlardı ve can yelekleri giyiyorlardı.
Gençlerin hafif hipotermi geçirdikleri, olay yerinde tıbbi tedavi gördükleri ve ailelerine teslim edildikleri belirtildi. Derslere katılan beşinci bir genç ise yara almadan kurtuldu. Raporlara göre, gönüllü itfaiye, su polisi, iki kurtarma kruvazörü, bir kurtarma helikopteri ve civarda bulunan üç sivil gemi görevlendirildi.
NE OLDU
13 ve 14 yaşındaki çocuklar Kloster köyündeki sahilden yola çıkmışlardı. Raporlara göre, sahile yaklaşık 500 metre kala teknelerine su sızdığını fark ettiler. Polise göre bunun nedeni muhtemelen yelkenli teknelerin gövdesine yola çıkmadan önce güvenlik tapalarının takılmamış olmasıydı.
Yelken eğitmeni hakkında taksirle yaralama şüphesiyle cezai kovuşturma başlatıldı. Soruşturma halen devam ederken, alabora olan tekneler sahile çekildi.
ARTI49