Almanya'da yaz erken geldi, sıcaklık rekoru mu kırılacak?

Almanya'da yaz erken geldi, sıcaklık rekoru mu kırılacak?

Bahar yeni geldi ama Almanya'da sıcaklıklar şimdiden 30 derecenin üzerine çıkmaya başladı. Ancak uzmanlar 2012'deki sıcaklık rekorunun kırılacağına dair bir veri bulunmadığını bildirdi.

Almanya’da bahar mevsimi, yaz sıcaklıklarını aratmayacak derecede yüksek sıcaklıklarla kendini gösteriyor. Nisan ayının ilk günlerinde, hava durumu kayıtlarının tutulmaya başlandığı günden bu yana en yüksek sıcaklık değerleri kaydedildi.

Ren Vadisi’nde 30.1 derece ile sıcaklık rekoru kırılırken, Baden Württemberg ve Pforzheim yakınlarında da sıcaklıklar 29 derecenin üzerine çıktı.

Günlük yaşamda yaz havasının etkileri hissedildi. Dondurma satışları artarken, Bonn’da kiraz çiçekleri fotoğrafçılar için güzel bir manzara sunuyor. Eifel bölgesinde ise yabani nergislerin çiçek açması, baharın gelişini müjdeliyor.

REKOR KIRILMASI BEKLENMİYOR

2012 yılında Nisan ayında kaydedilen 32.9 derece gibi rekor sıcaklıklar bu yıl tekrarlanamasa da, önümüzdeki günlerde Almanya’nın çeşitli bölgelerinde 18 ila 29 derece arasında değişen sıcaklıklar bekleniyor. Güney bölgelerde ise sıcaklıklar yer yer 31 dereceye ulaşabilir.

Meteoroloji uzmanları, Atlantik’teki aşırı sıcaklıkların ve İrlanda’nın batısındaki fırtına kuvvetindeki alçak basınç sisteminin etkisiyle, güneşli havanın da katkısıyla bu sıcaklık artışlarının yaşandığını belirtiyor. Bu durum, Almanya’da bahar mevsiminin sıcak geçeceğinin bir işareti olarak değerlendiriliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT