Almanya'da yaşayan sürücüler dikkat: Yüksek cezalarla karşılaşabilirsiniz

Almanya'da yaşayan sürücüler dikkat: Yüksek cezalarla karşılaşabilirsiniz

Almanya'da ceza alan sürücüler cüzdanlarını daha da zorlayacak bir başka değişiklikle karşı karşıya. Belirli koşullar altında sürücüler aynı suç için çifte para cezasına çarptırılabilecekler.

Almanya'da ceza kataloğunda yapılan bir değişikliğe göre karayolu trafiğinde tekrarlanan suçlarda, yazılan ikinci cezalar birinci cezaların iki katı olacak. Bu değişiklikle özellikle eğitilemeyen sürücüler hedef alınıyor.

ÖNEMLİ OLAN DAVRANIŞIN DEĞİŞMESİ

Uygulama Frankfurt Bölge Mahkemesi’nde görülen bir dava sonucunda ortaya çıktı. Mahkeme, sürekli olarak çok az takip mesafesi bırakan bir sürücüye, ikinci kez sürüş yasağı ve öncekinden daha yüksek bir para cezası verdi. Mahkeme ayrıca suçun tek veya çoklu suç olarak sınıflandırılmasının önemli olmadığını, önemli olanın sürücünün davranışını değiştirip, değiştirmediği olduğunu belirtti.

Bu karar trafik suçları için ceza kataloğunun yorumlanmasında bir değişiklik anlamına geliyor. Birden fazla suç işlenmesi durumunda, yüksek sürat suçlar farklı zamanlarda ve farklı yerlerde gerçekleştiği için birbirinden bağımsız olarak değerlendiriliyordu. Her bir suç için ayrı bir ceza uygulanıyordu ve ceza ücretinin iki katına çıkma riski yoktu. Ancak artık sürücülerin aynı suç için iki kez para cezasına çarptırılması mümkün olabilecek.

Bu uygulamanın sürücülerin trafik kurallarına daha fazla uymasını sağlaması ve trafik güvenliğini artırması umuluyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT