Almanya'da yaşayan adam Elon Musk twitine kandı 500 Bin Euro'dan oldu

Almanya'da yaşayan adam Elon Musk twitine kandı 500 Bin Euro'dan oldu

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Sebastian bir gecede 500 Bin Euro kaybetti.

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Sebastian gece vakti eşiyle Netfix'te dizi izledi. Eşi bir süre sonra yatmaya gitti ve kendisi de telefonda bir süre vakit geçirdi. 

Telefonunda bir anda Elon Musk tarafından paylaşılmış ""Musk, 'Dojo 4 Doge?'" yazısını gördü. Bunu araştırdığında ise mavi tiki gören adam paylaşımın gerçek olduğuna karar verdi. 

Bunun anlamını araştırmaya karar veren adam altındaki linke tıkadı ve Bitcoin dağıtıldığına dair bir bilgilendirme ile karşılaştı. 

Profesyonel bir web sayfası gibi görünen sitede yatırılan Bitcoin'in belirli bir zaman diliminde ikiye katlandığını anlatan bilgiler içeriyor ve bir de geri sayım yer alıyordu. 

Elon Musk ekibi tarafından düzenmiş görünen projeye göre yatırılan para kısa bir süre sonra iki katı olarak geri ödeneceği vaat ediliyordu. 

Sonunda gerçek olduğuna inanan Sebastian sisteme 500 bin Euro karşılığında 10 bitcoin gönderiyor. Sistem 20 dakika beklemesi gerektiğini belirtiyor ve Sebastian bu süreyi sayfayı yenileyerek geçiriyor.

Yirmi dakikalık süre tamamlanıp eksiye saymaya başladığında ve hiçbir şey olmadığında adam dolandırıldığını anlıyor. 

Karısının yanına çıkıp onu uyandırarak başına geleni anlatıyor. Web sitesi ve twitter hesabı ile defalarca iletişime geçmeye çalışsa da başarılı olamıyor. Böylece yılların birikiminin bir kere de kaybettiğini kabullenmek zorunda kalıyor. 

Artı49 
Fotoğraf: Pixabay - Pixabay - Tumisu
 

HABERE YORUM KAT