Almanya'da yanlış renkte pantolon işten çıkarma nedeni oldu

Almanya'da yanlış renkte pantolon işten çıkarma nedeni oldu

Kırmızı renk pantolon giymeyi reddeden işçi işten çıkartıldı.Mahkemeye giden işçi buna itiraz etti.

Almanya'da bir işçi, işverenin belirlediği iş güvenliği kıyafetini giymeyi reddederse, ciddi sonuçlarla karşılaşabilir.Bu konuda işverenlerin giyim konusunda hangi kuralları koyabileceğini gösteren bir mahkeme kararı var.

Bir işçi, işvereninin kırmızı bir iş pantolonu giymeyi zorunlu kıldığı iş yerinde çalışıyor. İşverenin bu kuralı koymasının nedenleri arasında, birlikte bir görünümün korunması ve iş güvenliği yer alıyor. Kırmızı, dikkat çekici bir renk olup, kendi çalışanlarını üretimdeki harici personelden ayırt etmeyi sağlıyor.

Ancak bir işçi, kendisine verilen kırmızı iş pantolonunu giymeyi reddetti. Bunun yerine siyah veya koyu renkli bir pantolon giydi. Tekrarlayan uyarılara ve kırmızı iş pantolonunu giymesi yönündeki taleplere rağmen, işveren kasım 2023’te iş ilişkisini sonlandırdı.

DAVA AÇTI, KAYBETTİ

Bunun üzerine işçi, Solingen İş Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme, kırmızı pantolonun iş güvenliği kıyafeti olduğunu ve giyim kuralları için belirtilen nedenlerle birlikte, kırmızı pantolonu giymeyi zorunlu kılan bu talimatın haklı olduğunu belirtti.

İşten çıkarılan işçinin Düsseldorf Eyalet İş Mahkemesi’ndeki temyiz başvurusunun büyük bir başarı şansı olmadığını belirtiyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT