Almanya'da yakıtınızın bitmesi yasak, hapisten kaçmanız serbest!

Almanya'da yakıtınızın bitmesi yasak, hapisten kaçmanız serbest!

Alman kanunları tarafından temel bir insani içgüdü olarak kabul edilmiş ve hapisten kaçmanın ekstra bir ceza gerektirmediğine karar verilmiştir. Ancak Almanya'da her ülkede olduğu gibi pek çok yasak bulunuyor...

-Almanya'da Nazi sembolleri, sloganları ve propagandası Almanya'da yasaklanmıştır çünkü II. Dünya Savaşı'ndan sonra Almanya'nın Nazilerin uyguladığı insanlık dışı eylemlerle yüzleşmesi ve bu tür eylemleri teşvik etmekten kaçınması gerekiyor.

-Almanya'da, Holokost inkarının cezai bir suç olduğu yasalar vardır. Bu, II. Dünya Savaşı'nda Yahudilere karşı yapılan soykırımın gerçekliğinin inkar edilmesini ve küçümsenmesini önlemek için yapılmış bir düzenlemedir.

-Almanya’da otoyolda yakıtsız kalırsanız ceza ödemeniz gerekiyor.

-Almanya'da, okullarda ve kamu binalarında hassas dini semboller (örneğin başörtü) giymek yasaklanmıştır. Bu, devletin tarafsızlığını korumayı ve herkesin eşit muamele görmesini sağlamayı amaçlamaktadır.

-Almanya'da, bazı yiyecekler ve içecekler yasaklanmıştır veya kısıtlanmıştır. Örneğin, bazı balık türleri aşırı civa seviyeleri nedeniyle yasaklanmıştır ve enerji içeceklerinin satışı belirli yaş gruplarına yönelik kısıtlamalara tabidir.

-Almanya'da, bazı tıbbi uygulamalar yasaklanmıştır. Örneğin, tıbbi amaçlı kullanılmayan hayvanların klonlanması ve üremesi yasaktır. Ayrıca, cinsiyet seçimi için tıbbi işlemler de yasaklanmıştır.

Artı49

HABERE YORUM KAT