Almanya’da arabayla yakıtsız kalınca ne yapılmalı?

Almanya’da arabayla yakıtsız kalınca ne yapılmalı?

Almanya'da arabanızla yolda kaldınız ve yakıtınız bitti. En yakın benzinciye mi yürümelisiniz yoksa ne yapmalısınız?

Almanya’da otoyolda yakıtsız kalırsanız ceza ödemeniz gerekiyor 

Almanya’da arabanızla seyir halindeyken yakıtsız kalırsanız ne yapmanız gerektiğini hiç düşündünüz mü? Muhtemelen hayır, katı kural ve disiplinli bir yönetim şekli olan Almanya’da bu sorunun cevabını sizler için araştırdık. 

Türkiye’de bu durum oldukça meşakkatli ve uğraştırıcı olduğu söylenebilir. Türkiye’de yolda seyir halindeyken yakıtsız kalan birisinin ilk olarak en yakın polis karakoluna gitmesi gerekiyor. Mağdur kişinin ehliyet ve ruhsat bulundurması gerekirken, aracın fotoğrafını ve bulunduğu konumu belirtilerek bir form doldurulması gerekiyor. Gerekli belge ve bilgiler alınınca verilen kağıt ile benzin istasyonundan bidon ile benzin alınıyor. Kağıt ise benzin istasyonuna bırakılıyor.

ALMANYA’DA YAKITSIZ KALINCA NE YAPMANIZ GEREKİYOR? 

Peki ya Almanya’da yolda yakıtsız kalırsanız ne mi yapmanız gerekiyor? Sizler için sıraladık.
Yapılması gereken ilk tavsiyeler, aracı mümkün olduğu kadar sağdaki sert banket üzerine park etmek, güvenlik yeleğini giymek, uyarı üçgenini çıkarmak ve çarpma bariyerinin arkasındaki alana gitmek. 

ARAÇ SERVİSİ ARANMALI

Hiçbir şekilde en yakındaki benzin istasyonuna yürünmemesi gerektiğini altı çizilirken, aracın bağlı olduğu sigorta şirketinin yardım servisinin aranması gerekiyor. Hangi yakıta ihtiyaç duyulduğu belirtilmelidir. Kural olarak arıza servisi en geç 30 dakika içerisinde gelmesi gerekiyor. Genel olarak, yakıt göstergesi yanar yanmaz, benzini doldurmak için sürmeniz gerekir. Güvende olmak için, yakıt göstergesi açıkken 50 km'den fazla sürmemelidir. Depo çok boşsa, yakıt pompasında ağır hasarlara da neden olabilir.

AĞIR CEZALAR VAR

Otobandayken yaşanan normal arıza olaylarında ceza olmazken, yakıt sorunun kişinin ihmalinden dolayı kaynaklandığından dolayı ceza yaptırımı uygulanıyor. Otoyolda üç dakikadan az kalırsanız 35 Euro para cezasına çarptırılırsınız. Üç dakika veya daha fazla durma park etme olarak kabul edilir ve 70 Euro değerinde ceza kesilir. 

SÜRÜCÜ PUANI KESİLİYOR

Diğer yol kullanıcılarını tehlikeye atmak cezanın miktarını etkileyebilir. Yakıt eksikliğinden dolayı diğer araçlarla bir kaza meydana gelirse, bu ağır ihmal olarak sayılır ve cezası artar. Öte yandan sürücü bazı durumlarda da sürücü puanından 1 puan kesilebiliyor. Bu ceza kanunu, 23. Cadde Trafiği düzenlemelerine göre; “Sürücüler kanunen arabada yeterince yakıt bulundurmakta yükümlüler” açıklamasıyla belirtilmekte. 

Haber: Mehmet Emin Uyar

HABERE YORUM KAT