Almanya'da vicdansız saldırı: Önce para istediler ardından dini inancını sorup saldırdılar

Almanya'da vicdansız saldırı: Önce para istediler ardından dini inancını sorup saldırdılar

Almanya'da polis, Yezidi inancına sahip olduğu için bir adamı öldüresiye darp eden saldırganları arıyor.

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinin Hannover şehrinde, Şubat ayında Ezidi (Yezidi) inancına sahip olduğu gerekçesiyle 43 yaşındaki adama saldıran 2 ırkçı saldırgan, savcılık kararıyla yaklaşık bir aydır polis tarafından aranıyor.

Merkezi Ceza Soruşturma Dairesi'nin aktardığına göre, iki saldırgan, 9 Şubat Cuma günü gece saatlerinde, Hannover-Linden'deki Falkenstraße'de bir restoranın yakınında mağdura yaklaştı ve kendisinden para istedi. Bu talepleri reddedilen saldırganlar, ardından adama dini inancını sordu, "Yezidi" olduğu yanıtını alınca da suçsuz adamı yere yatırarak muşta ile darp ettiler. Mağdur hastanede tedavi altına alınırken, failler olay yerinden hızla kaçtı.

ARAPÇA KONUŞUYORLARDI

Olaya dair mağdur ve tanık ifadelerine dayanarak, saldırganların Arapça konuştuğu da belirtildi.

Hannover Ezidi Akademisi tarafından yapılan açıklamada, "Toplumumuzun barışçıl bir üyesi, sadece Ezidiliğe olan bağlılığı nedeniyle hiçbir neden olmaksızın gerçekleştirilen acımasız bir saldırının kurbanı oldu. Bu korkakça şiddet eylemi sadece rastgele bir bireye karşı değil, İslamcı dünya görüşünü benimsemeyen tüm azınlıklara karşı yapılmıştır" denildi.

Polis hala saldırganları arıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT